Zonguldak 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatında sona geliniyor. Ağustos ayında yeni hizmet binasında hizmet verilmesi kararlaştırılırken, mevcut hastane binasının durumunu ise ne olacağı merak konusu olmuştu.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, konuya açıklık getirerek mevcut hastane binasının depreme dayanıklılık testin geçeceğini ve çıkan sonuca göre hareket edileceğini söyledi.

Zonguldak Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Uzunmehmet Göğüs Ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'ni Atatürk Devlet Hastanesi ile bir arada hizmet vermek istediklerini söyleyen Güner: "Yeni hastanemize geçmemizin ardından eski binanın ne olacağı merak konusu oldu. Eski binamızın depreme dayanıklılık testini yaptıracağız. Oda şuan için ihale aşamasında. Taktir edilirse 3 ayrı yerde hastane zor. Şehir hastanelerinde hepsi yan yana. Gönlümüzden geçen çocuk, göğüs hepsini bir arada toplamak. Depreme dayanıklılık testine göre restore mi edilecek yoksa yıkılıp yeni bir bina ile birleştirilecek mi bunu zaman gösterilecek. 2-3 ay içerisinde depreme dayanıklılık testi biter. O süreçte yeni hastanemize taşınmış oluruz. O süreçte karar verilecek. Bölümlerimizin bitişik olması ham sağlık çalışanları açısından hem de hastalarımız açısından daha memnuniyet verici olacağını düşünüyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim