Son dönemde başta çocuklar olmak üzere solunum yolları hastalıkları oldukça yaygın olarak görülüyor. Sırf bu sebeple çok sayıda kişinin yeniden maske takmaya başladığı da görülüyor. Üstelik, maske takan kişilerin sayısının daha da artacağı düşünülüyor.Pandemi döneminde de deneyimlendiği üzere maskelerin virüslere karşı adeta bir kalkan görevi gördüğü biliniyor. Üstelik maske kullanımını okul yönetimleri de destekliyor. Bu nedenle okul yönetimlerinden velilere mesaj yoluyla çağrıda bulunanlar da görüldü. Özellikle bazı okullarda hastalıklar nedeniyle sınıftaki öğrencilerin neredeyse yarısının okula gelemediği de belirtildi. Şimdi, uzmanların bu konuda ne düşündüğü ve nasıl uyarılarda bulunduğu merak ediliyor. 

SINIF MEVCUDİYETİ YARI YARIYA DÜŞTÜ

Öğrenciler “Fazlagrip oluyoruz.”, “Tüm sıra arkadaşlarımızda grip var.”, “Hastalık çok var, grip salgını falan.” ve “Okullarda çok grip var, okula gelip geri gidiyorlar gripten.” yorumlarını yaptı.

RSV, influenza ya da adenovirüs; şu sıralar okullarda kol gezen virüslerden sadece birkaçı olarak biliniyor. Okullarda sıklıkla görülen bu virüs sınıf mevcudiyetini neredeyse yarı yarıya düşürdü.

Veliler “Felaket grip var ortalıkta, salgın var” şeklinde konuşurken öğrenciler ise “Maske takmadığımız için fazla grip oluyoruz.” yorumunu yaptı.

OKUL YÖNETİMLERİ HAREKETE GEÇTİ

Virüslerin özellikle okullarda hızla yayılması bazı okul yönetimlerini harekete geçirdi. Veliler “Hasta olan çocukların maske takması lazım, bizlerin bile takması lazım” derken velilere çocuklarınızı okullara maskeyle yollayın çağrısı yapıldı. Bu çağrı uzmanlardan da destek gördü.

"ÇOCUKLARIN MASKEYLE OKULDA BULUNMASI DAHA UYGUN"

UZMANLAR UYARDI: ÇOCUKLAR ÇOK HASTA OLDUĞUNDA OKULA GİTMEMELİ

Salgının günden günden hızla yayılmasına sebep olarak okullar işaret ediliyor. Çünkü; bulaşıcı hastalığa sahip çocuk sıra arkadaşına, sıra arkadaşı da evine gittiğinde diğer aile büyüklerine ve kardeşlerine hastalığı bulaştırıyor. İşte bu yüzden uzmanlar çocukların çok hasta olduklarında okula gitmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çocuklar “Herkes hasta olduğu için okula gelemiyor” derken veliler ise “Okula gidemiyorlar, 3 hafta gitmedi benim kızım okula” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim