Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, DSÖ merkezindeki haftalık basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Covid-19 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ghebreyesus, Çin’i veri paylaşımında şeffaf olmaya, gerekli incelemeleri yapmaya ve sonuçları paylaşmaya davet etti. Ghebreyesus, konuşmasında şunları söyledi:
 “3 yıl sonra, rakamın daha fazla olduğunu bilmemize rağmen, bu süreçte Covid-19 nedeniyle neredeyse 7 milyon ölüm rapor edildi. Şu anda kesinlikle pandemi sırasındaki herhangi bir dönemde olduğumuzdan çok daha iyi bir konumdayız. Son bir ay içerisinde bildirilen haftalık ölüm sayısının, ilk kez üç yıl önce “pandemi” kelimesini ilk kullandığımız zamandan daha düşük olduğunu görmek çok sevindirici. Bu yıl, Kovid-19’un uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini söyleyebileceğimizden eminim.” ifadelerini kullandı.
CORONA VERİLERİNİ PAYLAŞMA ÇAĞRISI
Ghebreyesus, “Bu veriler 3 yıl önce paylaşılabilirdi ve paylaşılmalıydı. Çin’i veri paylaşımında şeffaf olmaya, gerekli incelemeleri yapmaya ve sonuçları paylaşmaya davet etmeye devam ediyoruz. Salgının nasıl başladığını anlamak hem ahlaki hem de bilimsel zorunluluk olmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim