Dünya, 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan Koronavirüsle mücadelesine hız kesmeden devam ederken, (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus küresel sağlık durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ghebreyesus, Kovid-19 nedeniyle artan ölümlerin kendisini endişelendirdiğini söyledi. Ghebreyesus yaptığı açıklamada: 

"Son 8 haftada 170 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Bunlar sadece raporlanan ölümler, gerçek rakamlar bundan daha fazla. Acil Durum Komitesinin tavsiyesini önceden almayacağım ancak birçok ülkede durum ve Kovid-19 nedeniyle artan ölümler beni endişelendiriyor. Salgının ilk başladığı 3 yıl öncesine göre çok daha iyi durumda olsak da, salgına karşı küresel kolektif tepki bir kez daha baskı altında.

Daha fazlasını yapmazsak virüs öldürmeye devam edecek. Mesajım açık, bu virüsü hafife almayın, bizi şaşırttı ve şaşırtmaya devam edecek. Sağlık araçlarını ihtiyacı olan kişilere ulaştırmazsak ve yanlış bilgilerle kapsamlı olarak mücadele etmek için daha fazlasını yapmazsak virüs öldürmeye devam edecek." dedi.

Editör: TE Bilisim