Annelik, dünyanın en büyük fedakârlığını isteyen bir vazifedir. Anneliğin her ne kadar birçok zorluğu olsa da, kadınlara büyük bir tecrübe kazandırdığı gerçeği inkar edilemez. Anne olacağını yeni öğrenen kadınların mutlulukla beraber küçük bir panik yaşamaları da çok normaldir. Henüz annelik tecrübesi kazanmamış kadınlara rehber olan cicicocuk.com, birbirinden değerli konu başlıklarıyla ilgi odağınız olmaya geliyor!

Annelerin Bebekler Hakkında En Çok Merak Ettiği Konular
Tamamen sevgi üzerine inşa edilen annelik içgüdüsü, birçok soruyu da beraberinde getirir. Özellikle daha önce annelik deneyimi olmayan kadınlar, yeni doğum yaptıklarında akıllarında bir sürü soru işareti oluşur. Bu süreçte tüm anneler; bebeğin ağlamasını, uyumasını, tuvalete çıkma sıklığı ve acıkma sıklığı gibi detayları yakından takip eder. Her anne bebeğinin fiziksel ihtiyaçlarını nasıl gidereceğini bilir. Fakat herkes bebeğin ağlayarak ya da yüzündeki mimiklerle ne anlatmaya çalıştığını anlayamaz. Burada devreye anne ve bebek arasındaki duygusal bağ girer. Bu bağ ilk olarak anne karnında oluşur ve bebek dünyaya geldikten sonra da bu bağlılık devam eder.

Her kadın gibi gebe olduğunu öğrenen yeni anne adayları da, ilk etapta büyük bir sorumluluk hissederler. Bu sorumluluk birçok soruyu da beraberinde getirir. Her anne bebeğinin en iyi şekilde ve en iyi koşullarda yetişmesini ister. Daha önce annelik deneyimi olmayan anne adayları da, eksikliklerini giderebilmek için bebekler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterler. Bebeğin daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı için doğru bilgi kaynağından beslenmenin önemi büyüktür. Günümüzde bilgiye ulaşmak her ne kadar kolay olsa da, doğru bilgiye ulaşmak çok da kolay değildir. Özellikle anne ve bebek ilişkileri gibi önemli bir konuda doğru bir kaynağı referans almak oldukça önemlidir. Dikkate alınacak olan bilgilerin alanında uzman kişilerin onayından geçmiş bilgiler olmasına dikkat etmek gerekir. Cicicocuk, yüzlerce faydalı içerikle annelerin en çok merak ettikleri konuları gündeme taşıyor!

Çocuk Sağlığı ve Gelişimi

 Bebeklerin gelişim gösterdiği ilk ortam anne karnıdır. Bebeklerin sağlıklı bir gelişim gösterip göstermediği anne karnında anlaşılır. Bu nedenle hamilelik sürecinde annelerin sağlıklı beslenmesi, bebeğin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Çünkü bebek anne karnında oluştuğunda, annesinin tükettiği gıdalardan faydalanır. Bebeğin sağlığı da, annenin bu süreçte tükettiği gıdaların ne kadar sağlıklı olduğuyla ilişkilidir. Bu açıdan alanında uzman hekimler, hamilelik sürecinde kadınların; sigara, alkol ve paketli gıdalar gibi zararlı besinlerden uzak durmasını önerir. Annelerin yediklerine dikkat etmemesi bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyerek ileriye yönelik gelişim sorunlarının oluşmasına sebebiyet verebilir. Anneler, hamilelik sürecini sağlıklı bir beslenme programıyla geçirdiğinde, hamilelik sonrasında sütleri de olumlu yönde etkilenir. Hamilelik sürecinde anne adayları beslenme hususunda  alanında uzman bir hekimden yardım alabilirler.

Editör: TE Bilisim