TOKLUK HİSSİ İÇİN TARÇIN TÜKETEBİLİRSİNİZ

Gün içerisinde tarçın tükettiğinizde daha tok hissedebilirsiniz. Kilo problemleriniz varsa ve zayıflamaya çalışıyorsanız farklı şekillerde tarçın tüketebilirsiniz.

Suya çubuk tarçın ve biraz limon eklediğinizde tokluk hissinizin arttığını hissedebilirsiniz. Bu sayede öğün sayınızı azaltabilirsiniz ve gereksiz atıştırmalıkların önüne geçmiş olursunuz.

Aynı zamanda zayıflamaya çalışırken ve şekerden uzak dururken çaya şeker yerine kabuk tarçın da atabilirsiniz. Böylelikle tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz ve çayı daha keyifli tüketebilirsiniz.

TARÇIN OLDUKÇA GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN

Antioksidan özelliğe sahip olan tarçın, mikropları öldürür. Özellikle soğuk kış aylarında ve soğuk algınlığı geçirdiğiniz dönemlerde tarçınlı bitki çayları ve tarçınlı su tüketerek vücudunuzu hastalıklardan ve mikroplardan arındırabilirsiniz.

Demlediğiniz siyah çaya tarçın koyarak tüketebilirsiniz. Aynı zamanda tarçın, limon ve ada çayını bir arada demleyerek hastalıklardan korunabilirsiniz.

Ayrıca tarçın yağı ve ada çayı yağını suyun içerisine koyup buhar oluşturarak ortamdaki mikrobu temizleyebilirsiniz. Evin içerisinde gezdirdiğiniz bu karışım ile gripten korunmak mümkün hale gelir.

Vücuttaki olası enfeksiyonları ve zararlı maddeleri tarçın tüketerek vücudunuzdan uzak tutabilirsiniz.

TARÇIN HAFIZAYA İYİ GELİR VE KOLESTEROLÜ DÜZENLER

Düzenli olarak tarçın kullandığınız takdirde hafızanızdaki gelişimi fark etmeye başlayabilirsiniz. Tarçın zihnin fonksiyonlarını arttırır ve unutkanlığın önüne geçilmesinde büyük etkisi vardır.

Tarçın diyabet ve kolesterolü düzenleyerek çeşitli rahatsızlıkları önler.

Kolesterole ve hafızaya olumlu etkisi olan tarçın yaşlanma karşıtı bir fonksiyona da sahip.

Kaynak:Mynet

Editör: TE Bilisim