Bakımlı ve canlı bir cilde sahip olmanın en önemli noktası cilde doğru bakım ürünleri ile iyi bakmaktır. Bu sebeple cilt tipinizle uyumlu ürünler kullanarak cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra yoğun geçen gün sonunda derinlemesine cilt bakımı yapmak da zor hale gelir. Biz de sizler için 3 adımda etkili cilt bakım rutini önerisi hazırladık, işte detaylar…

Bakımlı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak aslında tahmin ettiğimiz kadar zor değil, sadece zaman ayırmak gerekir. Yapmanız gereken 3 temel adım;

  • Cildi temizlemek
  • Nemlendirmek
  • Korumak

  1. Adım: Temizleme

Cildinizin güzel ve canlı görünmesini sağlamak istiyorsanız mutlaka her gece yatmadan önce cildinizi temizleyin. Cilt makyaj ve çevresel etkenler gibi birçok sebepten dolayı kirlenir ve temizlenmeye ihtiyaç duyar. Cildinizin için cilt tipinizle uyumlu olan Dermokozmetik ürünler tercih edebilirsiniz. Jel veya köpük forma sahip ürünler ile cildinizi temizleyerek siyah nokta, akne ve leke cilt problemlerinin oluşmasını önlemiş olursunuz. Böylece cilt daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşur.

  1. Adım: Nemlendirme

Cilt bakımın en olmazsa olmaz aşaması nemlendirmedir. Nem cildin su ihtiyacını karşılar. Cildi yumuşatır ve nem seviyesini dengeler. Cildi dış etkenlere karşı koruyarak oluşabilecek cilt problemlerinin en aza indirgenmesini sağlar.

Cildinizi nemlendirmek için krem veya serum ürünlerinden faydalanabilirsiniz. Her iki üründe cilde etki ederek iyi bir sonuç almanızı sağlar.

  1. Adım: Koruma

Cildi yaz kış demeden güneşin zararlı ışınlarına karşı korumak gerekir. Özellikle D vitamini açısından güneş cilde katkı sağlasa da uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak çeşitli cilt problemlerini beraberinde getirir. Ciltte ton farklılıkları, leke ve diğer birçok etkende cilt problemleri arasında yer alır. Bu sebeple cildi temizleyip nemlendirdikten sonra cildinizi cilt tipinizle uyumlu bir güneş kremi ile koruyabilirsiniz.

Siz de tüm cilt bakım ürünlerini https://www.dermokozmetika.com.tr/cilt-bakimi-urunu  link üzerinden inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, kapıda ödeme ve hediyeni sen seç özellikleriyle hemen sahip olabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim