Çaycuma Belediyesi'ne ait Mahvel altıgen binada yapılan kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Gelecek Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Şenol Cin, DEVA Partisi İlçe Başkanı Ünal Kurt, Engelliler Derneği Temsilcisi Fatih Keskin, Karabük, Bartın İl Başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, Gemciler ve Çay Mahallesi Muhtarları Recep Kabuk ile Gökhan Nalcıol ile partililer katıldı.

Kongre öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Divan Kurulu oluşturularak gündem maddelerine geçildi. Yeniden Refah Partisi Çaycuma mevcut İlçe Başkanı Tuncay Uslu yaptığı konuşmasında yeni görev alan İlçe Başkanı Ahmet Kavaracı'ya görevinde başarılar dileyerek, kongrenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Ardından kongrede Yeniden Refah Partisi Çaycuma yeni ilçe başkanı Ahmet Kavaracı ise konuşma yaparak şunları söyledi;

"Öncelikle benden her koşulda desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu arkadaşlarımı canı gönülden kucaklıyorum. Bizler haksız davada zirve olmaktansa hak davada zerre olmayı kabullenen milli görüş erleriyiz. Yolumuz uzun ve meşakkatli. Ama bizler inanıyoruz ki bu zorlu yolda bize inananların desteğiyle zafere ulaşacağız. Hakkın, adaletin yanında her zaman yer almaya zalime karşı durmaya ve mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler tıpkı eski yönetimimizde olduğu gibi yeni yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte kanımızın son damlasına kadar bu hak davada mücadelemizi vereceğiz. Çünkü biliyoruz ki biz bu davadan vazgeçersek yalnız ülkemizde değil, tüm dünya coğrafyasında zalimin zulmüne maruz kalan insanların ümidi bitecek. Biz bu davadan vazgeçersek beşikteki bebeğin istikbali körerecek. Biliyoruz yükümüz ağır ve yine biliyoruz zafer inananlarındır ve yakındır.  Sözlerimi Erbakan hocamızın bir sözüyle bitirmek istiyorum. "Su göründü, teyemmüm bozuldu." Allah'a emanet olun."

Yeni İlçe Başkanı Kavaracı'nın konuşmasının ardından diğer siyasi konuşmalara geçildi. Kongrenin sonlarına doğru faaliyet ve denetim raporları ibraz edildi. Son olarak kongrede seçimlere geçildi. Seçimlerde Yeniden Refah Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Kavaracı Parti'nin yeni ilçe başkanı oldu. 

Kavaracı'nın yönetim kurulu üyeleri ise şu şekilde oluştu; Başkan Ahmet Kavaracı, Kadir Erbay, Önder Örenbaş, Cumhur Karayel, Mehmet Akçaalan, Mehmet Karadayı, Tunay Uslu, Tarık Topaloğlu, Hakan Yılmaz, Levent Katırcı, Ozan Karakök ve Yasin Oruç.

Editör: TE Bilisim