“Siz kimsiniz benim bölgeme giriyorsunuz” diyen Posbıyık, “Saffet Bozkurt kibirli, Ereğli’ye zarar veriyor, Zonguldak’ta Milletvekili Hamdi Uçar’ın kanatları altına girmiş, kımıldayamıyor” dedi. Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’a ‘Yazıklar olsun, seni belediye başkan adayı, başkan yaptım’ diyerek seslenen Posbıyık, “Demirtaş, çaylak siyasetçilerin elinde oyuncak olmuş” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ın beraberinde AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt ile birlikte Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nin acil girişinde kamuoyuna verdikleri fotoğraf ve ‘Yolu Gülüç Belediyesi yapacak’ açıklamasına sert tepki gösterdi.

"BELEDİYE AHLAKI VARDIR"

Gazeteci Eyüp Bektaş'ın "Bir kez daha" başlığı ile yayımlanan “Gülüç 32, Kandilli 33’üncü mahalle olmalıdır" yazısını okutan Başkan Posbıyık, konuşmasında şunları söyledi:
"Belediye Başkanlığının küçük büyük ayrımı olmaz, belediye ahlakı vardır. Bir belediyeye diğer belediye izinsiz müdahale etmez. Alaplı'dan vidanjör isterler, başkan veya başkan yardımcısı telefon etsin, deriz. O izin verirse göndeririz. Çünkü bu böyledir, etik olan da budur. Artık her şey birbirine karıştı.

"ORADA HURDA MESELESİ VAR, KARIŞIK KURUŞUK İŞLER"

Gülüç Belediyesi, saygı duyuyoruz. Bağlık Mahallesi'nin 4'de biri kadar, Kepez'in yarısından azı, Sarıkorkmaz'ın yarısından da küçük. Ereğli'nin tamamen önünü tıkıyor. Hem kanalizasyon hatlarında hem imar hatlarında… Çok katlı inşaatlar yapılıyor. Bir hurda meselesi var şimdi orada, karışık kuruşuk işler.

"DEMİRTAŞ'I GÜLÜÇ'TE CHP'DEN BEN ADAY YAPTIRDIM VE SEÇTİRDİM"

Gülüç Belediye Başkanı kardeşimdir. Büyük konuşmayayım ama oraya belediye başkanı yapan benim. Parti kabul etmiyordu, ön seçim yaptırdık, bir çok dostumu kaybettim onun yüzünden. Aday oldu, gece gündüz çalıştık, Gülüç’ten çıkmadım ve onu belediye başkanı yaptık. Ama işte çap meselesi bu. Gökhan'ın kabahati yok aslında. Hastane yoluna gidiyorlar, Başhekim de yağ çekmeye çalışıyor iktidara. Ama Başhekimim bu işin yarını da var, yarınlar çok uzakta değil. Başhekim her gün bizden bir şey ister, Hastane’den başımızı kaldıramayız. Kanalizasyon, hela yap, elektrik yap, hep oradayız.

"SİZ KİMSİNİZ BENİM BÖLGEME GİRİYORSUNUZ"

Şimdi AK Parti İlçe Başkanı ile oraya gidiyorsunuz, siz kimsiniz benim bölgeme giriyorsunuz. Tabii Gökhan böyle bir şey yapmaz. Ereğli'de çaylak politikacılar var ya Gökhan’ı kandırıyorlar. 'Seni Ereğli'ye belediye başkanı yapacağız' diyorlar. Ereğli Belediye Başkanı olmak kolay mı? Olacak adamda bir takım vasıflar lazım. Becerikli olması lazım. Üniversite mezunu olması lazım. Siyasi hayatında kirlilik olmaması lazım. 10 tane daha sayayım mı? Son zamanlarda meydana böyle uyanıklar çıkmaya başladı. Hiç bir ter dökmemişler. Bunları kimin yaptığını da biliyoruz.

"GEÇTİĞİMİZ 5 YIL BEDAVA PARA KAZANDILAR"

Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde bedava para kazandılar. Geçtiğimiz dönem zengin olanlar Halil Posbıyık gitsin hayali içerisindeler. 15-20 milyon benden diyorlar, bunların hepsini biliyorum. Yaptıkları toplantıları da biliyorum. Havanızı alırsınız. Ey Gökhan kardeşim ya Saffet benim en iyi dostumdu siyasetçi olmadan önce. Kibirli o. Ereğli'ye yazık ediyor. Zonguldak'ta bir milletvekilinin, Hamdi Uçar’ın koltuğunun altına girmiş kıpırdayamıyor. Bitti o. Gökhan kardeşim sen bu işlere niye giriyorsun.

"BİZ O HADİSEDEN 2 GÜN ÖNCE ORAYA GİTTİK"

‘2 gün önce Oğuz Cömert gitti, burayı parke mi yapayım asfalt mı dökeyim’ dedi. Konuşuldu, anlaşıldı; 2 gün sonra da bu hadise başımıza geldi. Sen Ereğli'ye nasıl girersin, senin haddin mi? Bu kadar saygısızlık olur mu? Hem de bunu benim gibi bir insana yapıyorsun; seni belediye başkanı adayı ve başkanı yapan bir adama yapıyorsun bu saygısızlığı. Yazıklar olsun, seni Allah'a havale edeyim diyorum ama bir ağabeyin olarak bu çaylak siyasetçilerin elinde oyuncak olmaya başladın."

Editör: TE Bilisim