Paflagonya Düğün ve Kongre Salonunda düzenlenen kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çelebi’nin yanısıra, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ünal Kurt, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Şenol Cin, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Saadet Partisi İlçe başkanları ile partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığını Şahin Kalça’nın yaptığı kongrede konuşan İlçe Başkanı Murat Akça "Hükümetin söylemlerini samimi bulmuyoruz" diyerek sözlerine devam etti; “1969 yılında hocamızın bağımsız hareket olarak başlattığı 53 yıllık bir partiyiz. Neden Saadet Partisi; tertemiz bir mazinin tertemiz bir kadroların, tertemiz bir geleceğin adıdır.. adresidir. Hükümetin söylemlerini samimi bulmuyoruz. Yolsuzluğun, rüşvetin, adam kayırmanın yetim hakkının yenmediği tertemiz bir mazinin adıdır. Saadet Partisi yolsuzlukla zenginleşenler değil, fakir fukaranın hakkının korunduğu şerefli bir mazin adıdır. Memurun, işçinin, asgari ücretlinin yüzünün güldüğü, kutuplaştırmayan, kucaklayan ve birleştiren bir teşkilatın adıdır” dedi.
Olağan Genel Kurulda, gündem maddelerine geçilerek genel kurul tarafından oylandı. Kongrede Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birol Aydın, Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çelebi konuşmalarını gerçekleştirdi.
 Saadet Partisi Çaycuma İlçe Başkanı ve mevcut başkan Murat Akça, tek aday olarak yeniden Saadet Partisi'nin Çaycuma İlçe Başkanı olarak devam kararı alındı.

Editör: TE Bilisim