Yalçın’ın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Memleket Partisi, gönüllülerden oluşan ve partiyi kendi imkânlarıyla yaşatmaya çalışanların kurduğu bir partidir. Memleket Hareketi’nin resmi olarak parti haline geldiği 17 Mayıs 2021 tarihinden bugüne teşkilatlanmayı hızlıca tamamladık. Bugün Zonguldak İl Başkanlığı olarak yönetim ile birlikte saha çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz.

“ÜCRETLER DÖRT MİSLİ ARTMIŞ DURUMDA”

Saha çalışmaları ile birlikte ülke gündemi bizlere tekrar gösterdi ki ekonomi vatandaşlarımız için en büyük sorunu teşkil ediyor. Vatandaş kan ağlıyor, Türk Lirası suni ve geçici müdahalelerle ayakta tutulmaya çalışılıyor. Hükümet yetkilileri bilimsel araçlardan tamamen uzakta kalmış ve tek adamın inisiyatifine dayanmış bir vaziyette. Yönetim halktan kopmuş durumda. Vatandaşlarımız geçinemiyoruz diyerek feryat ediyor ancak bu haykırışlar saray ve sarayın büyüttüğü bir takım imtiyazlı zümrenin umrunda değil. Asgari ücret yaklaşık yüzde 50 oranında artarken; yağ, şeker, un, tüp, gaz, elektrik ücretleri üç ya da dört misli artmış durumda.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN ORANI YÜZDE 60’LARDA

Bölgemizde asgari ücretle çalışan oranı yüzde 60’lara ulaşmıştır. Üstelik çalışan vatandaşlarımız geçinemezken, işsiz kalan ya da hiç iş bulamayan vatandaşlarımızın da hızla arttığı bir gerçek. Bölgemizde istihdam olanakları çok az ve Zonguldak göç veren bir şehir haline geldi. 2010 yılında 619 bin olan il nüfusu günümüzde 589 bine gerilemiştir. Özellikle genç nüfusumuz iş olanakları kısıtlı olduğu için şehir dışına ya da yurt dışına göç etmektedir. Nüfus verilerinden derlenen bir başka veri ise bizlere şunu gösteriyor. 2010 yılında 332 bin ile yüzde 54 olan kırsal nüfus oranı günümüzde 219 bin ile yüzde 37’ye gerilemiştir. Kentimizde iş olanakları kısıtlı olduğu gibi tarım ve hayvancılıkla uğraşan nüfus da hızla erimektedir. Özellikle anaç inek bakıcılığı son yılların en dip seviyesine gerilemiş olup süt krizi de kapıdadır. Bizler Memleket Partisi olarak özellikle büyük şehirlerde yaşayan hemşerilerimiz için profesyonel destek ve denetimli hibelerle geri dönüş projesi başlatacağız. Evet Zonguldak bir sanayi kentidir ancak tarımdan da vazgeçmeyeceğiz.

TTK KAPATILACAK MI?

Son zamanlarda özellikle yerel basında dolaşan Türkiye Taş Kömürü ile ilgili haberlerden halkımız son derece rahatsız. Geçenlerde Zonguldak’ın önemli gazetelerinden birinde çıkan haberde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın TTK norm kadro sayısını 14 binden 10 bine düşürdüğü ifade edildi. Hepimizin aklına gelen soru ise şu oldu: Acaba bu kademeli düşüşlerden sonra TTK tamamen kapatılacak mı? Bırakın TTK’nın kapatılmasını norm kadro sayısının bile düşürülmesi bölge açısından hayati bir yanlış olur. Zaten istihdam olanakları iyice küçülen şehrimizde binlerce kişi TTK’nın sunduğu iş olanaklarından mahrum kalabilir. Bizler Zonguldak ile özdeşleşen TTK’nın kadro sayısının artırılarak devamlılığının sağlanmasından yanayız.

“ATATÜRKÇÜ BİR PARTİYİZ”

Değerli vatandaşlarımız, bizler demokrat bir kültürü barındıran Atatürkçü bir partiyiz. İktidardan ve bu ülkenin kurucu ilkelerinden uzaklaşan muhalefetten umduğunu bulamayan özellikle genç kardeşlerimiz için bir alternatif haline geldik. Evet, yeni kurulduk ancak ilkelerinden ödün vermeyen Memleket Gönüllüleri olarak gün geçtikçe büyüyoruz. Değerli vatandaşlarımız sizleri de aramızda görmekten kıvanç duyarız, hepinizi partimize üye olmaya davet ediyoruz.
Bu cennet ülkemizde nazar boncuğunun yakalarınızdan düşmemesi dileğiyle iyi günler dilerim.”şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim