TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun hükümet mensubu gibi politize davrandığını ileri süren Keleş, Yasa gereği madencinin hakkı olan ek promosyonların verilmesi için gerekeni yapması gerektiğini ifade etti.
Keleş açıklamasında, “2007 yılında Resmi gazete ile yürürlüğe girmiş olan kamu çalışanlarının aylık ve yıllık ücretlerinin bankalar aracılığıyla ödenmesi sebebiyle kamu çalışanlarına ek promosyon adı altında mali imkanlar sağlanmıştır. Yılardır günümüze gelen promosyon ülkemizde hükümet tarafından yaratılan ekonomik kriz karşısında enflasyon ile çalışanlarımızın emeği, alın teri karşılığını bulmamaktadır. Rakamları ayarlama enstitüsünün(TUİK) açıkladığı resmi enflasyon yıllık bazda yüzde 80’e dayanmışken bankaların vermiş olduğu 3-4-5 bin rakamları komik duruma düşmüştür. Bilhassa enflasyon ile döviz kurunun artışlarıyla paramız pul olmuş, yapılan anlaşmaların tamamıyla iptal edilmesi durumu ortaya çıkmıştır.
“MİLLETİN YARARINA ÇALIŞMALISINIZ” 
Basın ve Medya kuruluşlarının değerli çalışanları vasıtasıyla buradan Zonguldak’taki başta en büyük kuruluş olan TTK Genel Müdür’ü Sn. Kazım Eroğlu ve diğer anlaşmaları sağlayan kamu kuruluş yöneticilerine sesleniyorum. Sizler bu milletin yararına yapılacak çalışmalarda olmalısınız. Bu millet size çalışmanız karşılığında vergileriyle ücretler ödemektedir. TTK Genel Müdürü ne kadar politize olarak hükümet mensubu gibi davranmasına rağmen ona da sesleniyorum. İşçimizin  hakkını verin! Anlaşmayı iptal ederek yada revize ederek promosyonlarda artışlar sağlamalısınız” dedi.

Editör: TE Bilisim