Özellikle ara elemanı eksikliğinin ivedilikle giderilmesi konusunun ele alınması gerektiğini söyleyen ve önemli çağrılarda bulunan Kurt açıklamasında şu sözlere yer verdi;

“Bilindiği üzere Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi; adı ile açık denizde inşa edilecek doğal gaz üretim tesisi, Filyos Endüstri Bölgesi'nde yer alacak gaz alım ve işleme tesisi gibi faaliyetler bölgemizin geleceği açısından önem arz ediyor. 

DEVA Partisi olarak, doğamıza, çevremize ve yaşam kalitemize zarar vermeden, halkımızın refahını artırıcı her türlü yatırımın destekçisi olacağımızı her fırsatta dile getiyoruz. 

Bölgemizde önemli gelişmeler devam ederken, eğer bu istihdama dahil olmak istiyorsak, yerel halk olarak bizim de kendimizi geliştirmemiz gerekir. 
Kalifiye eleman eksikliğimizin olduğu aşikar. Yarın bu bölgede gerek doğalgaz tesisleri gerekse de çeşitli üretim tesisleri kurulsa bile kendi bölge vatandaşlarımız buralarda çalıştırılamayabilir. 
Zira işin uzmanlarını yerelde bulamayan firmalar, mühendis, tekniker,ara elemanı, işçi gibi ihtiyaçları dışarıdan sağlamak zorunda kalacakalar. 

Peki biz ne yapmalıyız? Çözüm önerileri neler? 3 önemli sacayağı var. Bunlar;

1- Çaycuma’nın ileri gelenleri; Ticaret Odası, Belediyeler, Kaymakamlık, Siyasi Partiler, Milletvekilleri, STK’lar, Meslek Odaları, Üniversite, Meslek Okulları, Halk eğitim gibi kurumlar, birlikte hareket etmeli, gerekirse özel bir platform ihdas edilmeli.

2- Bölgede faaliyet gösterecek firmaların önceden bilgisi alınıp, ara elemanı ihtiyaçları belirlenmeli. Mevcuttaki liyakatli personel listelenmeli.

3- İleriye dönük eğitim planlaması, kısa-orta-uzun vade olarak yapılmalı. 
Buna göre; 
kısa vadede kurslar, sertifikalandırmalar yapılırken, 
orta vadede meslek liselerinde ve yüksek okullarda ilgili bölümler açılabilir.
Uzun vadede gerekli teçhizatları ile birlikte yeni lise ve üniversite inşa edilebilir. 

Elbette yapılacak daha çok şey var. Ancak hepsinden evvel yapmamız gereken Çaycuma gençliğimizi daha nokta atışı eğitimler ile geliştirmek ve geleceğe hazırlamaktır. 
Unutmamalıyız ki ; eğitim insanı, insan ise dünyayı değiştirir. 
İlçemizi, ilimizi, ülkemizi ve dünyayı güzelleştirmenin ilk adımı kendimizi eğitmekle başlar...

Bu bizim Çaycuma sevdalıları olarak ortak sorumluluğumuzdur. Adımlarımızı daha sağlam atmak için, il, bölge ve hatta merkezle de sürekli irtibat halinde olmamız gereklidir. 

Ülke sevdası siyasetin üstündedir. Önerilerimiz siyasi değil, milletimiz içindir.

Sevgi ve hürmetlerimizle...”

DEVA Partisi Çaycuma İlçe Başkanı 
Ünal Kurt

Editör: TE Bilisim