Programda Belediyelerin suya yapmış oldukları zamlar masaya yatırıldı ve belediyelerin yapmış oldukları zamlar karşılaştırıldı. 
“BİZİ MATEMATİK PROFESÖRÜ YAPMAYIN”
Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Zonguldak Belediyelerinin genelindeki su zammını bugün bir makale yazdım. Nesrin Topkapı’ya benzettim. Bizim çocukluğumuzda yılbaşı gecelerinde Nesrin Topkapı finalde çıkardı. Ünlü dansözlerimizdendi. Ona benzetiyorum çünkü ben şunu soruyorum Belediye Başkanlarına, Kardeşim 1 ton su benim evime geldiğinde, ben kaç TL ödeyeceğim 1 ton suyumun karşılığında, bizi matematik profesörü yapmayın. Bilmem ne kadar zamlandı falan geçin. Bu konuda bizi aydınlatın. İçinde ÇTV’si, atık bedeli, yok oradan geçti, buradan geçti. Bunları geçin, bana yansıyacak fatura bedeli kaç lira. Bunu kimse söylemiyor. Şu an elektrikten pahalıya geliyor su fiyatı birçok belediyede, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden örnek vereyim size, Manisa Büyükşehir Belediyesi Su işletmesi, yaptıkları bir araştırma var Türkiye genelinde, Zonguldak kayıtlarının yetersiz olduğunu, kayıtların il genelinde usulüne uygun tutulmadığını belirten açıklama yaptılar. Kayıp kaçak çok yüksek bizde zaten. Su kayıtlarımız da doğru düzgün tutulamadı, bir başka belediye tarafından kamuoyuna açıklandı. Yani demek ki biz derme çatma gidiyoruz Zonguldak’ta. Sırf belediyelerin ekonomilerini suyun üzerine bağlarsanız, bu büyük yanlış. Vatandaşın temel ihtiyacı. Su, elektrik temel ihtiyaç bu. Dün akşam su kesintisi yaşandı şehirde, saatlerce sürdü. İnanılmaz bir şey yaşandı, tabi ani bir patlama. Olabilir. Biz 1 ton suyu kaç liradan alacağız? Net bir rakam kimse söylemiyor. İmkanınız varsa bu suyu makul rakamlara çekin, imkanınız varsa başka bir imkan yaratın. Ekmek su insanların direkt ihtiyacı olan şey. Siz burada insafsızca zam yapamazsınız. Böyle bir hakkınız yok. Ben buna vurgu yapmak için makale yazmıştım. Ben şu belediye başkanı, bu belediye başkanı aleyhine olsun diye yazmadım onu. Ben diyorum ki 1 ton suyun fiyatı ne kadar kardeşim, bırakın bana matematik hesaplarını. Bunu vatandaşa net söyleyin.” 
“90 TL FATURA GELECEKMİŞ GİBİ YANSITIYORLAR. HAYIR 150 TL GELECEK”
Elmas TV Haber Müdürü Ergin Özkul ise konuyla ilgili olarak şu ifadeleri aktardı; “9 TL diye açıklıyorlar ama 15 TL 1 ton suyun fiyatı Zonguldak Belediyesi’nde. Bunun içerisinde atık su bedeli var, katı atık bedeli var, KDV var, ÇTV var, bakım arıza onarım var. 1 ton suyun bedeli şu an Zonguldak Belediyesi’nde 15 TL’ye dayandı ama algı şu yönde, sanki Zonguldak Belediyesi suyu 9 TL yapmış. Sanki ben 9-10 Ton su harcadığımda 90 TL fatura gelecekmiş gibi yansıtıyorlar. Hayır yanlış. 150 TL gelecek.” 
“HERKES ALİ CENGİZ OYUNU OYNUYOR”
Hürdüşün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Lokman Gül ise görüşlerini şu ifadeler ile söyledi; “Herkes Ali Cengiz Oyunu oynuyor. Yapılan zamlar gerçekten çok. Belediye ayrımı yapmıyorum. Hangisi yaptıysa. Hepsiyle aynı konuşuyorum. Bunların, demin de söylediniz, fiyatını bilen yok. Fatura üstüne bakıyorsun. Suda da aynı, doğal gazda da aynı, elektrikte de aynı. Yok okuma parası, yok bakım parası. Siz bu zamları yapacağınıza, %87’ydi, %57’ye düştü. Sen kaçakları bul. Vatandaş niye kaçak kullananların parasını ödesinler. Birisi %190, birisi %200, birisi %100 yaptım diyor. Yalan konuşuyorlar. Ali Cengiz Oyunu var burada. Faturaya ayriyeten, %190 yaptı değil mi? %80 atık parası, %30 da katı atığa yaptı. Oldu %300. ÇTV bunun içinde değil. O ayrı geliyor. Onu ayrı ödüyorsun. Onu ayrı geçiriyor. Onun içinde değil o. Bir de bunların üzerine KDV koyuyorsun. KDV zaten %18. Suyun tonu kaç TL? 3 TL. Bunun üzerine KDV değil de, 15 TL’nin üzerine KDV alıyorsun. Yani %90 veya %200 değil, %300-400. Şimdi gelelim belediyeler arasında. Şimdi muhalefet partisi belediyesi. Gökçebey %100 yapmadı. Gökçebey ne yaptı biliyor musun? %30. Bir de muhalefet partisinin belediye başkanı ve hizmet yapıyor. Kozlu’yu da tebrik ediyorum. O kadar ekonomik şeylerle boğuşmasına rağmen. Ben zamma karşı değilim. Maliyetler arttığı zaman, Ali Cengiz Oyunu yapmasın kimse. Desin ki her şey dahil faturana sana 3 TL gelecek. Tonu 3 TL, 10 TL, 15 TL. Bilelim bunu. Belediye başkanları, belediyeler vatandaşlara Ali Cengiz Oyunu oynamayın. Su 9 TL diyorsun, o 15 TL’ye gelecek. Bu vatandaş elektrikten, doğal gazdan, kiradan sonra. Kiralar ne oldu ya? 1.000 TL’lik evler 4.000 TL oldu. Şimdi bir de su. Hele ki iş yerleri. Göreceksiniz yılbaşından sonra birçok iş yeri suyla alakalı hepsi kapatacaklar. Yazık günah yani bu insanlara. Herkes kim olursa olsun. Şimdi bakanlar geldi, genel başkan yardımcısı, hepsi masal onların.”

HABER:BİLGE ALBAS

Editör: TE Bilisim