Cem Dereli Orman Bölge'de Cem Dereli Orman Bölge'de

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik Erzurum'da uğradı saldırı nedeniyle yaptığı açıklamada;
"Günlerdir siyasetin ve ülke yönetiminin en tepesinde olanların kullandıkları ayrıştırıcı nefret dili, üzülerek ifade ediyoruz ki karşılığını vermeye başladı. 
14 Mayıs'ta demokrasinin ve onun gereği olan seçimlerde, koltuklarını yitireceklerini anlayanlar şimdiden ülkeyi kaos ve kargaşaya sokarak bundan medet umar hale gelmişlerdir. 
Geçmişte toplumu kutuplaştırarak çoğunluk anlayışını kendi çatısı altında toplama alışkanlıklarını yine depreştirdiler.
Bir taraf var etme sevgi dili, diğer taraf yok etme ve nefret dili kullanıyor.
Dün Erzurum'da yaşanan olaylardan sonra gelen tepkilerden çok açık görülüyor ki, toplum kutuplaştırıcı dili artık dışlıyor ve toplum değişim gereksinimi hissettiğinde bunu önleyecek bir yol ve yöntem yoktur. Halkımız ne diyorsa o. Halk iradesine karışı arıza çıkaranları toplum asla affetmemiştir, affetmeyecektir.
Korku ortamı yaratıp insanların duygu ve düşüncelerini baskı altına almaya çalışanların demokrasi dışı söylemlerin ve eylemlerin dozunun artması aslında korkanların korkutmaya çalıştığının göstergesidir.
Seçimleri ne pahasına olursa olsun kazanmak uğruna insanımızı ve insanlığımızı feda etmenin, masum çocuklarımızın kanlarını dökmenin, kendilerine nasıl bir seçim zaferi kazandıracağının hiç olmazsa bir kere düşünmelerini istiyoruz.
Her zaman ki gibi sağduyumuzla böylesi provakasyonları püskürteceğimizi sevgiyi, barışı, kardeşliği tesis edeceğimiz inancımızı koruduğumuzu ifade ediyor ve bir kez daha halkımıza sesleniyoruz.
Her şey çok güzel olacak, sana söz yine baharlar gelecek." dedi.

Editör: TE Bilisim