Zonguldak’ın Kilimli İlçesine bağlı enerji üstü konumundaki Çatalağzı Beldesindeki devlet karayolu belediyenin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de olması yüzünden adeta üvey evlat muamelesi görerek yaptırılmamıştı. Zonguldak merkez ve Kilimli’de devlet karayolu geçtiğimiz yıl onarılarak asfaltlanmıştı. Kilimli Radar Tepeden başlayarak Çatalağzı- Muslu’dan geçen devlet karayolu asfalt malzemesi kalmadığı gerekçesiyle yapılmamıştı. Türkiye’nin enerji üsttü konumundaki Çatalağazı’nın devlet ve belde yolları ağır tonajlı nakliye araçları yüzünden perişan hale gelmişti. 
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün en azından devlet karayolunun yapılması için ilk olarak AKP Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar’a başvurarak yardım istedi. Akgün daha sonra Vali Mustafa Tutulmaz’a giderek yollarının enerji santrallerine kömür ve diğer ağır tonajlı yükleri taşıdığı için perişan olduğunu ve yollarının onarımının ve asfaltlanmasını talep etti. Devlet kurumlarından ve AKP Milletvekillerinden destek göremeyen Adnan Akgün bu defa Eren Enerji’ye başvurdu. Yapılan görüşmelerden sonra Radar Tepe’den başlayarak Muslu’ya kadar devam eden güzergahın yol yapım işini Eren Enerji üstlendi. Altyapısı ve asfaltlanması  tamamlanan yol hizmete açıldı.
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün yaptığı açıklamada, “İki yıldır devlet karayolumuzun durumu perişan idi. Bu sürede vatandaşlarımız, nakliyeci esnafımız sıkıntı yaşadı. Kendilerinden verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür diliyorum. Bize gösterdikleri anlayıştan dolayı da sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yolu birilerinin sosyal medya, yerel basında aktardığı gibi o, bu yapmadı. Bu yolu Çatalağzı Belediyesi organizasyonunda Eren Enerji yaptı. Süreçte Kilimli, Gelik ve Muslu Belediye Başkanlarımızda destek oldu. Ayrıca yolun kazılmasında da Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü destek oldu. Altyapı sorununu tamamen çözdüğümüz kalıcı yolumuzun yapımını üstlenen Eren Enerji Yönetim Kuruluna Çatalağzı halkımızın adına yürekten teşekkür ediyoruz. Elektrik santrallerine giden diğer yolarımızın da onarımında özel kömür işletmeleri ve nakliyeci firmalar destek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
Ancak belediyemiz ile yolun asıl yapımının üstlenen Eren Enerji Yönetimine, Sencer Aras beyefendiye, Cem Çiftçi beyefendiye ve Eren Enerjinin yol yapım işleri mühendisi Egemen  beyefendiye de ayrıca belde halkım adına yürekten teşekkür ediyorum. Öyle sosyal medya da yazılanlar gibi yolu o, bu falan değil Eren Enerji yapmıştır. Diğerleri fasa fiso” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim