Programda ilk olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı,  “Bakanımızı Zonguldak’ta misafir ediyoruz. Bakanımızı seviyoruz. Bakanımızı şuradan hatırlıyoruz: 15 Temmuz hain FETÖ olduğu zaman ‘o alçaklar bizi çiğnemeden Meclis’e giremeyecekler’ demişti. Cumhurbaşkanımız Türkiye yüzyılı sunum yapmıştı; Zonguldak vizyonu gerek belediye İl Teşkilatı Zonguldak’a geleceğe hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AK Parti büyük başarılara imza atmıştır. Aradan geçen zaman içerisinde dört mahalli idareler seçimi üç tane halk oylaması cumhurbaşkanlığı milletimizin birinci yaptığı partidir. İnanıyorum ki 2023’de yapılacak seçimde Zonguldaklı hemşirelerimiz dua ve desteğini ak partiden yana koyacaktır. 2023 giderken büyük çaba gayret teşkilatlarımıza düşecektir. Gençlik kadın İlçe yerel yönetimlerimize İl Genel Meclis belediye Meclis sandık başta olmak üzere başarılar diliyorum. Onlar alın teri döktükçe onları önce Allah sonra Zonguldaklılar takdir edecektir. Seçime giderken tempomuzu her geçen gün arttırmak milletimizin dua ve desteğini almak için koşmak zorundayız. 15 seçimi bize öğrettiği 16’ıncı seçimi inşallah başarıyla geçeceğiz. Madem konuştuğumuz bunlar yol yaptık hava alanı yaptık dediğimiz de yapacaksanız diyor. Haklılar. Bizden önce de 58 tane hükümet gelmiş geçmiş. Büyün hizmetler AK Parti’yi beklemiş. Biz olmasaydık Türkiye hızlı trenle tanıştır mıydı? Türkiye kendi ürettiği İHA, SİHA ile pay sahibi olur muydu? Filyos limanı olur muydu? Petrol arayan sondaj gemileri olur muydu? Karadeniz de doğalgaz bulunur muydu? Uzun uzun anlatabiliriz. Kira öder gibi ev sahibi 1 milyon 200 bin kişi TOKİ’den ev sahibi oldu.
Düşük faiz uzun vadeler kredilerle insanlar ev sahibi olabilir miydi? Bunlar ak parti olmasa ne İstanbul Havalimanı ne Çanakkale 1915 ne nükleer enerji ne TOG olurdu. Bunların hepsine muhalefet hayır diyor. TOG’u ürettik hala inanmıyorlar. Yalanın bini bin paraya yayına sokuyorlar. İyi işe sevinen muhalefetimiz yok. Türkiye’nin başarılarını sevinen muhalefetimiz yok. Marmara taksime cami yaptırmayız. Hepsini yaptık. Kim bize yaptırmayız dediyse hepsini yaptık. Türkiye yaptıklarımızla üst yapı ve altyapıyı dönüştürdük. Türkiye’nin kalkınmasını büyümesini engellemeye kimsenin gücü yetmez. Bugün Türkiye de altılı masa denen etrafında oturanlar eski Türkiye’nin temsilcileri. Bunların gelecek diye derdi yok. Bunların umut diye derdi yok. Günü tekrar tesis edip Türkiye’ye zarar veren sistemi kendi saltanatlarını ihya etmek. Türkiye’nin karartmak anlamına gelir. Türkiye yüzyılı diyoruz. Türkiye bedel ödediği dönemleri getirerek kimse kuramaz. Biz ileriye bakacağız. Altı liderin kuklasını bu millet seçmez. Biz 20 yoldur iktidarız yeni tek söz söyleyen siyaset ak partidir. Bunlar bizden daha çok yeni şey söylemesi gerek. Bizden başka yeniyi söyleyen yoktur. Umudu da ak parti temsil ediyor. Gençlerin hayallerini gerçekleştirecek Ak Parti’dir. Yolda kaza olmasına rağmen 2 saatte Zonguldak’a geldim. Hep umutların peşinden koştuk. Öbürlerinde umut yok. Kendisi için umut vadedemeyen başkaları için umut olmazlar.”


AK Parti 15 senedir seçimi başarıyla kazanmıştır. Önce Rabbimin takdiri ve sonra aziz milletimizin takdiri ve tercihi önemlidir. Ama teşkilatlarımızın da bu başarıda gerek sandıklara sahip çıkması gerekse parti politikalarının halkımıza ulaştırılması, anlatılması ve milletimizin dua ve desteğinin temini konusunda büyük payı vardır.Birçok şey bu ülkede baştan aşağıya değişti. Bunlar AK Parti olmasa çok net söylüyorum ne İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale 1915 Köprüsü, Nükleer enerji, TOGG, doğalgaz rezervi, bölünmüş yollar, hızlı tren, şehir hastaneleri olurdu. Bunların hepsine muhalefet hayır diyor. İstemeyiz diyor. Muhalefetin 'evet' dediği ne var hiçbir şey yok. TOGG'u ürettik yakında satışı başlayacak. Hala inanmıyorlar. Milletin aklını bulandırmak için yalanın bini bir paraya bunları üretip üretip yayıma sokuyorlar. Yarın TOGG yollarda başlayınca acaba ne yalan söyleyecekler merak ediyorum. 
“Bunların derdi Statükoya geri getirmek”
Türkiye de altılı masa denen etrafında oturanlar eski Türkiye’nin temsilcileri olduğunu bunların derdinin umut değil Statükoya geri getirmek olduğunu ifade ederek, “İşte bugün de bir araya geldiler. Bir açıklama yapacaklar. Bunların gelecek diye bir derdi yok. Yeni diye bir derdi yok. Farklı diye bir derdi yok. Umut diye bir derdi yok. Tek derdi var. Statükoya geri getirmek. Dünü tekrar tesis edip o dünün Türkiye'ye zarar veren sistemiyle kendi saltanatlarıyla orada ihya etmek. Türkiye'yi düne götürmek, geleceğini karartmak anlamına gelir. Biz geleceğe yürüyoruz. Yarına, yarınlara bakarak yürüyoruz. Türkiye Yüzyılı diyoruz. Türkiye'yi bedel ödediği dönemlere götürerek kimse kuramaz. Bunlar Türkiye'yi geri koalisyonların olduğu, anayasa fırlatarak herşeyin akla takla olduğu bir Türkiye'yi yeniden ihdas etmek istiyorlar. Bunlara geçit vermeyeceğiz. Geriye dönmek yok. Biz ileriye bakacağız. Bu ülkeyi ileriye götürmek için gayretimiz çabamız olacaktır. Bu altı tane kişi masanın etrafında oturan kişi, lider. Türkiye'yi yönetmeye talip bir Cumhurbaşkanı adayı aramıyorlar. Bunlar bu altı kişinin yönetimine rıza gösterecek onlar ne derse esas duruşa geçecek, onların dediklerini tatbik edecek yöneten değil yönetilen ve altı kişinin emir erliğini kabul eden bir Cumhurbaşkanı adayı arıyorlar. Sorarım Allah vermesin bunlara millet diyelim yetki aktardı. Türkiye'yi kim yönecek? Bu liderler mi yönetecek yoksa kendilerinin emir erliğini kabul eden Cumhurbaşkanı adayı mı yönetecek? Bunlar 'Biz yöneteceğiz. Protokol imzalayacağız. Şöyle yapacağız. Böyle yapacağız' daha şimdiden anayasayı nasıl çiğneyeceklerini konuşuyorlar. Cumhurbaşkanının yetkileri parti liderleri tarafından paylaşılamaz. Yasama, yürütme, yargı ayrıdır. Yürütmenin yetkisini yasama, yasamanın yetkisini yürütme kullanamaz. Ama şimdiden diyorlar ki 'Biz Cumhurbaşkanının yetkilerini alacağız. Şöyle yapacağız. Böyle yapacağız. Anayasayı ve yasaları bir tarafa koyacağız. Kafamıza göre Türkiye'yi yöneteceğiz.' Hiç kimse kusura bakmasın bu millet Tayyip Erdoğan gibi kendi hür iradesiyle dirayetli bir şekilde ülkeyi yöneten dışarıda temsil eden, 'Biden Biden ise ben Erdoğan'ım' diyen güçlü bir liderden sonra altı liderin kuklalığını bu ülkeye Cumhurbaşkanı seçmez. Bu millet iradesine sahip birini Cumhurbaşkanı seçecektir. Ondan da hiç kimsenin endişesi olmamalıdır”dedi.
“Yeni tek söz söyleyen varsa AK Parti'dir”
Muhalefetin 20 yıldır aynı şeyleri konuştuğunu ifade eden Bozdağ, “ Biz 20 yıldır iktidardayız. Muhalefet de 20 yıldır iktidar olmak için uğraşıyor. Yeni tek söz söyleyen varsa AK Parti'dir. Yeni tek proje ortaya koyan varsa yine biziz. Yeni tek eseri hayata geçiren varsa yine biziz. Bunlar bizden daha çok yeni şey söylemesi lazım. Ama bunların bugüne kadar söyledikleri yeni tek bir tane söz yoktur. Öbürlerinde umut yok. Onlar çaresiz vaka. Onlar önce kendilerine baksınlar. Kendisi için umut olamayanlar kendisi için bir şey vaademeyenler başkaları için umut olamazlar, bir şey vaademezler. Bunlar Türkiye'nin geleceğini karartacak siyasal aktörler. Allah bunlara fırsat vermesin. Milletimiz bunlara fırsat vermesin. AK Parti teşkilatları bunlara fırsat vermemek için gecesini gündüzüne katarak çalışmak zorundadır. Ben çalıştığınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim