ZONGULDAK – CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü, toplumsal farkındalık projeleri kapsamında anlamlı bir ziyarete imza attı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle gerçekleşen ziyarette, İlçe Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, İlkadımlar Özel Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek kurum yetkilileriyle bir araya geldi.
"TOPLUMSAL DAYANIŞMA ŞART"
Ziyaret sırasında Kurum Müdürü Fikri Eroğlu ve öğretmen Betül Çakmak ile görüşen CHP heyeti; özel bireylerin eğitim süreçleri, ailelerin yaşadığı temel zorluklar ve rehabilitasyon merkezinde yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.
Ziyarette bir basın açıklaması yapan CHP Ereğli İlçe Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan, otizmli bireylerin hayatın her alanında desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Otizmli bireylerimizin eğitimden sosyal yaşama, haklara erişimden toplumsal kabule kadar her aşamada daha güçlü desteklenmesi şarttır. Ailelerimizin omuzlarındaki yükü ancak toplumsal dayanışma ve doğru politikalarla hafifletebiliriz."
EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR
Eğitimcilerin gösterdiği büyük fedakârlığa dikkat çeken ilçe yönetimi, özel bireylerin hayatlarına dokunan tüm öğretmenlere ve kurum çalışanlarına teşekkürlerini iletti. Ziyaretin sonunda yapılan ortak açıklamada, "Otizmin bir eksiklik değil, bir zenginlik ve farklılık olduğu" vurgusu bir kez daha hatırlatıldı.,






