NE VİCDANLARA SIĞIYOR NE DE ETİK DURUYOR!

Zonguldak’ta siyasi partilerde yaşanan hareketlilik bugün kendini en çok AK Parti içerisinde gösterirken, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı’nın, AK Parti İl Sekreter Birim Başkanlığı ve Kilimli Koordinatörlüğü görevlerinden alınması gündeme adeta bomba gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ailece yakınlığı ile bilinen Muammer Avcı’nın görevden alınmasının arkasında bir çok sebep yatıyor.

Ama öncelikle şunu söylemeliyim ki, bu şehri seveni, bu şehir için bir şeyler yapmaya çalışanı kimse istemiyor.

Rantın hüküm sürdüğü bu şehirde, vatan evlatlarını kimse sevmiyor.

Muammer Avcı cami inşaatında gözüküyor, cami inşaatı bitiyor.

Muammer Avcı tünellerde gözüküyor, tünel inşaatında mutlu sona ulaşılıyor.

Muammer Avcı karayollarını işaret ediyor, karayollarında inanılmaz gelişmeler oluyor.

Ama baktılar ki Muammer Avcı hastane inşaatında ve sahil projesinde gözükmeye başlıyor, Muammer Avcı görevden alınıyor.

Bugün Muammer Avcı’yı parti içerisindeki İl Başkanı Zeki Tosun’un, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın kendisine rakip görmesi kadar doğal bir şey yok.  

Ama şehre vefalı ve sevdalı bir kişinin bu şekilde yan kulvara atılmaya çalışılması ne vicdanlara sığıyor ne de etik duruyor.

NEYMİŞ, NEYMİŞ?

Türkiye’de gazeteci olmanın, gerçekleri yazmanın zorluklarını bilerek çıktığım bu yolda, tabi ki de zorluklarla karşılaşacağımı bende biliyorum.

Her zorluk bir viraj, her viraj bizim için yeni bir yol demektir.

Rahmetli babam arada bir söz söylerdi; “Oğlum haklıysan korkma” diye.

Haklı olduğum davada hiçbir zaman geri adım atmadım.

Atmayı da düşünmüyorum.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Facebook üzerinden yapmış olduğumuz canlı yayınlar neticesinde hakkımızda dava açmış ve basit yargılama sonucunda hakim, Facebook üzerinden yayın yapan İmza Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Sav, Z Haber Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ve şahsıma 7 ay hapis cezası ve 12.500 TL para cezası ile cezalandırılmamıza hüküm verirken, Osman Sav ve Atilla Öksüz’ün daha önce basın ile alakalı almış oldukları bir ceza olmadığından, cezalarının ertelenmesine benim ise daha önce İhlas Haber Ajansı ile ilgili bir davamdan dolayı hapis cezamın ertelenmesine ama 12.500 TL Para cezasını 20 taksitte ödememi itiraz hakkım açık olmak üzere istemiştir.

Bugün Facebook üzerinden yayın yapan milyonlarca kişi varken bizlerin bu ceza ile karşılaşması bana göre özgür basına vurulmak istenen en büyük darbe olduğunu düşünüyorum.

Neyse ki itirazlarımızı gerçekleştireceğiz ve bu işin sonunda beraat edeceğimizden en küçük bir şüphem bile yok.

Ama yapılan algı oyunlarına da buradan cevap vermezsem ben rahat edemem, cevap verirsem de Adnan Küçükvar Ağabeyim kızar.

Varsın Adnan Küçükvar ağabeyim de bize kızsın.

Ben hakkı olana hakkını vermeyi çok seviyorum.

Şantaj kokan ve bel altı yazılarıyla ünlü Pusula Gazetesi patronu Ali Rıza Tığ, bizim yaşadığımız bu olayı köşe yazısına taşımış.

Şantaj kokan yazılarını unutan Ali Rıza Tığ köşesinde; “Mahkeme, hem hapis hem para cezası vermiş.
Mahkeme, gazetecilerden birinin suç işlemeyeceğine kanaat getirmiş ve cezayı ertelememiş.
İşlediği suç, kasıtlı suç ve gazetecilik faaliyeti de değilmiş.
Neymiş, neymiş?
ifadelerini kullanmış.

“Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın!” repliğini ben sana burada kullanmayacağım.

Söyle bakalım neymiş biz de bilelim.

Ama isim ver, bak Adnan Ağabey kızıyor!

Hodri Meydan!

KIZILAY VE AYDIN ERGENÇ!

Hazır Bel altı ve şantaj kokan yazıları ile ünlü Pusula Gazetesi patronu Ali Rıza Tığ’dan bahsedince aklıma Kızılay’da yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen eski Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç geldi.

Bilindiği üzere Kızılay Zonguldak Şubesinin yeni Başkanı Serap Elibol olurken, Kızılay ile ilgili hakkında bu kadar yolsuzluk iddiası olan Ergenç için Zonguldak halkı Elibol’dan Ergenç dönemi ile ilgili bir açıklama bekliyor.

Kızılay’ın şeffaf bir şekilde topluma açılmasını istiyor.

Verdiği kanın, ettiği yardımın Ergenç döneminde kimlere nasıl ulaştığını soruyor!

Bizden hatırlatması, Elibol’dan da cevaplaması diyelim!

OLDU MU ŞİMDİ SAYIN VEKİL?

Bak yine bel altı ve şantaj kokan yazılarıyla ünlü Ali Rıza Tığ deyince bir diğer çok yakın dostu AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar geldi birden aklıma!

Bilindiği üzere Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar’ın Kozlu’da bulunan Öz-Süt binası 14 Şubat’ta ihaleye çıkıyor. İddialara göre ihale şartnamesi ihaleye girmek isteyen diğer vatandaşlara, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın hastalığı bahane edilerek “Başkanımız Ali Bektaş burada yok! Şartnameyi veremiyoruz” deniliyormuş.

Oldu mu şimdi sayın vekil.

Kim istiyorsa girsin ihaleye öyle değil mi?

Gözümüz ihalede, bakalım neler olacak?