Bir Ramazan Bayramını daha geride bıraktık. Bu bayramda küsler barıştı mı pek bilemem ama Zonguldak’ta Ak Parti’de hiçbir şey dışardan göründüğü gibi durmuyor.

Ak Parti Zonguldak’ta tam kadro bayramlaşma gerçekleştirmiş olsa da, parti içerisinde sular bir türlü durulmuyor.

Ak Parti eski Zonguldak il Başkan Yardımcısı Mehmet Baş parti içi ifşalarına her gün bir yenisini ekliyor ve bu gidişle de hiç de duracağa benzemiyor.

Baş’ın sosyal medya hesabından yaptığı; “Zonguldak kamuoyu! Bundan sonra her Pazar ve Perşembe gecesi saat 10’da sadece gerçekleri paylaşmaya anlatmaya devam edeceğim! Yalansız, riyakârsız olduğu gibi dost doğru adam gibi!” paylaşımını görenler, şimdiden ilk pazar gecesini beklemeye başladı bile.

Baş, o gün neler anlatacak bilemeyiz ama şu ana kadar anlattıkları bile Ak Parti Genel Merkezi’nin kulaklarını Zonguldak’a kabartmasına yetti.

İlerleyen günlerde başka isimlerin de açıklamalarda bulunacağı bizlere gelen bilgiler arasında.

Yani anlayacağınız seçim yaklaştıkça Ak Parti’de kartlar yeniden karılacak.

Mehmet Baş, geçtiğimiz günlerde Elmas TV ekranlarında, Halkın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Özdemir ile birlikte hazırlayıp sunduğumuz “Gazipaşa Günlükleri” programına konuk oldu.

Söylediklerini biz az çok biliyorduk ama Ak Parti eski Zonguldak İl Başkan yardımcısının bu açıklamaları yapması, tarihe not düşülmesi açısından gerçekten önemli.

Baş, canlı yayında bizlere; Alman bir şirket tarafından AK Parti’ye yapılan bağışı Ak Parti eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın kendi hesabına aldığını söylerken, yine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın, Mustafa Çağlayan’ı görevden aldırmak için bu bilgileri basında para karşılığı haber yaptırdığını belirtti.

Yine Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın, bugün de aynı yöntemle Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun’u görevden aldırmak için aynı oyunları oynadığına vurgu yaptı.

Ak Parti’de birilerini görevden aldırmak için, gizli ses kayıtlarının bile yapıldığını belirtti.

Şimdi gelelim Zonguldaklı gazeteciler bu işin neresinde?

Mehmet Baş, Ömer Selim Alan’ın bu haberleri para karşılığında bazı gazetecilere yaptırdığını belirtiyor.

Takip eden okuyucularım iyi bilir ki, o dönemde Mustafa Çağlayan’ı en çok yazan ve eleştiren bir gazeteci de bendim.

Ama bunu ne birinin yönlendirmesiyle, ne de para karşılığı yaptım.

Gazetecilik mesleği neyi gerektiriyorsa onu yaptım. 

Belgelerle, topladığım bilgilerle yaptım.

Dönemin Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’ın Alman bir şirket tarafından Ak Parti’ye yapılan bağışı kendi hesabına kabul edemeyeceğini ama bu parayı kendi hesabına aldığını belgelerle ortaya koyarak yazdım.

Kamuoyu ile bildiklerimi korkusuzca paylaştım.

Hatta Mustafa Çağlayan’ın İban ve adres bilgilerini belgelerde yayınladığım için 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldım ve daha sonra üst mahkemeye yapmış olduğum başvuru sonucu Sakarya Bölge Mahkemesi tarafından karar bozularak beraat ettim.

Diğer gazeteciler ne yaptı bilemem!

Onu da Mehmet Baş’a sorulduğunda ilerleyen günlerde anlatacak!

Bayram bitti!

Şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı!