Emekli öğretmen Şair-Yazar Hamit Kalyoncu, Zonguldak Fener Lisesi'nde birlikte çalıştığı emekli öğretmen arkadaşlarıyla 35 yıl sonra Devrek'te buluşarak hasret giderdi.

Emekli öğretmen Şair-Yazar Hamit Kalyoncu'ya Zonguldak Fener Lisesi'nde birlikte çalıştığı bir grup emekli öğretmen arkadaşı hafta sonunda çok anlamlı bir ziyaret yaptı.  Fener Lisesi'nde öğretmen, Md.Yrd. ve Müdür olarak birlikte çalıştıkları arkadaşlarının aradan 35 yıl geçmesine rağmen, bu vefa duygusu yüksek, gerçekten çok anlamlı ziyaretleri sırasında Kalyoncu, arkadaşları ile sevgi ve özlemle kucaklaştı.

İlk görev yeri olan Fener Lisesi'ni, öğretmen arkadaşlarını ve öğrencilerini unutmayan ve çeşitli sohbetlerde dile getiren Kalyoncu'nun duygularını dile getirirken duygulandığı gözlendi.

  Emekli öğretmen Sevda Orhan, Taner Güneşi, Melahat Özgümüş ve eşi Oğuz Bey, Nalan Bozkurt Akı, Melike Koltuk, Semih Güreş ve eşi Serpil Hanım, Zeliha Alev, Şakir Saraç ve Cansu Orhan'ı Devrek'te; Hamit Kalyoncu ve eşi Müşerref Hanım ile yine Fener Lisesi'nde birlikte çalıştıkları emekli öğretmen Mustafa Hatıloğlu, Devrek YaşamPark'ta ağırladı. Zonguldak'tan gelen öğretmenler Hamit Kalyoncu'ya getirdikleri bir buket çiçeğin yanında özel bir armağan da verdiler.

  Yaşam Park'ın Devrek yöresel ürünlerinden hazırladığı menüye, Mustafa Hatıloğlu kendi bahçesinden beyazdut, karadut ve caneriği, Kalyoncu da CHP İlçe Başkanı Yaşar Bükrü'nün bahçesinden getirilen taze kiraz ekledi. Saat 13.00'ten akşam saat 17.30'a kadar süren çok renkli, neşeli, kahkahaların çınladığı, çok değerli ve kimisi komik anılarla süslenen sohbet, Semih Güreş'in ve Mustafa Hatıloğlu'nun öncülük ettiği şarkılarla taçlandı.

  2006 yılından bu yana Devrek'te yaşamını sürdüren Hamit Kalyoncu, Zonguldak'ta Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ve okul yöneticiliği yanında, Töbder ve Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu ve yöneticiliği, kültür-sanat-edebiyat-folklor alanındaki çalışmaları, Sesim Kömür Karası-1994-şiir, Kömürde Açan Çiçek-2005-araştırma, Kömür Kokan Şiirler-2005-seçki, adlı kitapları ile "kültür adamı" kimliğiyle de tanınıyor.

Editör: TE Bilisim