Hiç canlı müziğe katıldınız mı? Ya da canlı müziğe katılıp, solistin sesini duyunca ''Aman Allahım!'' dediğiniz oldu mu?

İşte size bu duyguları yaşattıracak, sizi sesi ile büyüleyecek genç bir yetenek, "Burhan Mercan"...

Güçlü sesi, zengin repertuarı, esprileri ile kulaklarımızın pasını silen Mercan'ın  sahne performansı adeta ayakta alkışlanıyor. 

Hem genç, hem olgun hem de yaş almış yani neredeyse yedi'den yetmiş' e bir fan kitlesine sahip olan sanatçı, sosyal medyada da paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Canlı müzik kültürünün neredeyse bitmiş olduğu şu günlerde, programını o özlediğimiz canlı müzik barları tadında sergileyen Burhan Mercan'ın bayan hayranları da sanatçıya bayılıyor.

Mercan, bu güvene layık olabilmek adına hem sahne repartuarını sürekli genişlettiğini hem de görselliğe yönelik sürekli yenilikler peşinde koştuğunu söylüyor.

Davudi ve güçlü sesiyle her söylediği şarkıda izleyenleri kah ağlatan kah oynatan Mercan, Cem Karaca'dan, Tanju Okan'a, Vedat Sakman'dan Ahmet Kaya'ya kadar üstad dediğimiz duayenlerin şarkılarının yanısıra son zamanlarda dillere pelesenk olan neredeyse tüm şarkıları repertuarına alarak, müziğin her çeşidinden bir şov sergiliyor. 

Yorumu ve güçlü sesi ve sahne şovunun yanında efendiliği ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Mercan'ın, bundan böyle daha nice başarılara imza atacağı aşikar gözüküyor. 

Çok yakında muhteşem bir albüm çalışması ile hayranlarıyla buluşacağını söyleyen Mercan, albümde yer alacak parçaların nitelikli bestecilerin elinden çıkan eserler olacağını,isimlerinin ise şimdilik sürpriz olması açısından söyleyemeyeceğini belirtiyor. Şu günlerde bu çalışmaları yapabileceği nitelikli bir çalışma takımı arayışında olan Mercan, bu anlamda ki çalışmalarına da tam gaz devam ediyor. 

Şu sıralar Batı Karadeniz Bölgesi'nin incisi Filyos'ta bulunan Derya Resort Hotel'de sahne alan Burhan Mercan, repertuarının bir bölümünde söylediği ve yepyeni bir soluk ve de yorum getirdiği Ahmet Kaya şarkıları ile sahnede adeta devleşiyor.

Seyircilerin ''Aman Allahım! Sese bak ne kadar güzel, bu çocukta gelecek var" yorumlarıyla sıkça karşılaşılan müzik gecelerinde, "keşke biraz daha söylese, keşke sahneye ara vermese" dediklerini de duyuyorsunuz.

Nitelikli orkestrası eşliğinde sahnenin ilk yarısında slow şarkılar söyleyen Mercan, "acaba hareketli şarkılar da söylerl mi" diye düşündüğümüz sırada hareketli şarkılara da geçiş yaparak seyirciyi şaşırtıyor ve ayakta alkışlanıyor.

"Bir albüm çıkarsınlar da profesyonel olarak müptelaları olalım." diyenlerin çoğunlukta olduğu gecelere Burhan Mercan, tüm sevenlerini davet ediyor ve sevenleriyle buluşmak için adeta her gece sabırsızlanıyor.

Editör: TE Bilisim