SÜZGEÇ KALBİMDEN ŞİİRLER, Devrekli-Zonguldaklı-Derinceli Emekli Edebiyat Öğretmeni Şair ve Yazar HAYRİ SARI'nın 8. kitabı, 80 sayfa.
 SÜZGEÇ KALBİMDEN ŞİİRLER, yaşamın her alanından seçilmiş, duyarlı bakışla elenmiş 46 şiirden oluşuyor.

Kitaptaki şiirlere, aşk, dostluk, barış, eşitlik, kardeşlik, hak hukuk, insan-hayvan-doğa sevgisi, yaşama sevinci, bilimsel-toplumsal duyarlılıklar, anılara giydirilmiş üzüntüler ve sevinçler... kilim kilim dokundu.

Özgün biçimiyle, yalın-duru-içten anlatımıyla, sarıp sarmalayan diliyle okuyucuyu bir yerlere götürüp getiren şiirler var bu kitapta. Herkes kendini buluyor yaşamı, düşleri kucaklayan dizelerde. 

     Kitaba ulaşma adresleri: CİNİUS SHOP ve TRENDYOL... Ayrıca fuarlarda, tanıtım günlerinde imzalı...

     Hayri Sarı'nın diğer kitaplarını da kısaca tanıtalım:
     1. Kitap, YUMAK YUMAK SEVGİ, öğretmenlik yıllarında dokunmuş, daha çok her türlü sevgi, eğitim, öğrenci-öğretmen dünyası konulu şiirleri içeren bir kitaptır.

     2. Kitap, KÖMÜRÜN KARASI ALNIMIN AKI, Zonguldak sevdası... Zonguldak'ta doğup öğretmenliğe götüren bir akışın şiirsel anlatımı, bir öz yaşam öyküsü. 

     3. Kitap, BİREY, adı üstünde her türlü ilişki ortamında özgür birey olabilmenin sesi olan şiirler...

     4. Kitap, GÜNEŞ GÖZLERİNDEN DOĞARDI, göz temalı şiirlerden oluşan bir kitap. Gözün büyüsünde insanı saran her tür şey var bu kitapta.

     5. Kitap, NOKTA, yaşamın tellerine  dokunan 250 mâni şiir. Her mâni bir öykü tadında. Mâniler birleşince roman oluyor.

     6. Kitap, ÖĞRETMEN BAKIŞI, 41 yıllık edebiyat öğretmeninin kaleminden dökülen anı öyküler. Öğretmenler, öğrenciler kendilerini buluyorlar bu dünyada.

     7. Kitap, AZ ÇORBA AZ PİLAV ÜSTÜ AZ KURU, yaşamın her aşamasından öykü tadında anılar... Tarih, toplum, eğitim, kitap, bilinç, yaşam kesitleri... Zonguldak/Devrek/Kabaca köyü, Kastamonu/Göl İlköğretmen Okulu, Ankara, İstanbul, İzmit/Derince Lisesi, Kozlu/İhsaniye... dile geldi çok ilgi gören bu kitapta.

     Yazarın şiirleri, öyküleri, anıları, deneme ve söyleşileri çeşitli dergilerde, gazetelerde yayınlanmıştır.

       ZONGULDAK/HALKIN SESİ GAZETESİ,  DEVREK/ŞEHİR DERGİSİ ve BÖLGE HABER GAZETESİ, DERİNCE/DERİNCEMİZ GAZETESI köşelerinde yer almakta yazarın ürünleri. 

     Hayri Sarı, kışları, Kocaeli-Derince'de; yazları, Zonguldak-Kozlu-İhsaniye'de yaşamaktadır.


 

Editör: TE Bilisim