BKM Tiyatro Ekibi Turgut Özakman'ın yazdığı Fedai Madan'ın yönettiği, Mustafa Okuyan'ın sahne amirliğini yaptığı, genel sanat yönetmenliğini ise Belediye Kültür Müdürü Abdullah Bakır'n yaptığı "TÖRE" adlı oyunu 2 gün üst üste BKM'de sahneledi.

Kan davasının anlatıldığı, kanı kanla yıkamanın bir görev olduğu oyunda seyircilerin hüzünlendiği, gözlerinin dolduğu, bazılarının ağladığı gözlendi. Oyun sonunda seyirciler oyuncuları ayakta alkışladı.

Abdulllah Bakır oyun sonunda yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu; "Bu kan davasının "TÖRE" nin çok kötü olduğunu anlatan çok güzel, anlamlı, orijinal bir oyun. Bunu oyuncularım çok güzel size yansıtmışlar ki çok duygulusunuz bende duygulandım, tüm ekibime teşekkür ediyorum dedi. Oyunu baştan sona ilgiyle izleyen Belediye Başkanı Muharrem AKDEMİR oyun sonunda sahneye çıkıp tüm ekibi tebrik ederek bende duygulanarak izledim ama bu maalesef ki yaşanıyor. İnşallah bu oyunu Belediye Sineması tiyatro sahnesi yapılıyor, orada da seyretmek isterim. Bu konuda bizlere yardımcı olan, destek veren Sayın Valimiz Ahmet ÇINAR'a teşekkür ederim diye konuştu. Seyircilerin çiçek yağmuruna tuttuğu oyuncuların gözlerindeki ışıltı ve sevinç bu oyunun tekrar tekrar oynanacağının göstergesiydi." Dedi.

Editör: TE Bilisim