Çaycumalılar, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği'nin öncülüğünde Çaycuma Belediyesi, ve Çaycuma Kaymakamlığı'nın destekleri ile önemli bir ilke imza atarak adeta kenetlendiler.

"Çaycumalılar Buluşuyor" etkinliğinin ikincisi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe; Kaymakam Serkan Keçeli, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol, eski Bakanlardan Hasan Gemici ve Güneş Müftüoğlu, CHP Zonguldak önceki milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye'nin değişik illerinde yaşayan çeşitli meslek gruplarından çok sayıda Çaycumalının yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri katıldı.

KATILIM YÜKSEK OLDU


Çaycuma Belediyesi önünde toplanan katılımcılar, belediye bandosu eşliğine Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından anıta Kaymakam Serkan Keçeli ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından çelenk konuldu. Ardından yine bando eşliğinde yürüyerek Belediye Seka Sosyal Tesislerine geçildi. Burada katılımcılara çorba, bazlama, sirkeli köfte, erişte, gözleme, cızlama ekmeği, irmik tatlısı vb. yöresel yemekler ikram edildi.
Hep birlikte Kültür Sanat Merkezi'ne geçen Çaycumalılar burada yöresel el işçiliği sergisi, Fotoğraf Sanatçısı Yüksel Yılmaz'ın ‘Çaycuma Değirmenleri' fotoğraf sergisi ve Osman Bahadır'ın resim sergileri gezildi.
Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen birbirinden güzel türküler programa renk kattı. Çaycuma şivesi manileri ve gelin kaynana atışması da ilgi ile izlendi.

"TÜRKİYE'YE HAYKIRALIM…"


Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı etkinliğin gelecek kuşaklara aktarılarak uzun yıllar yaşatılmasını istedi. Kantarcı; "İyi ki geldiniz, iyi ki buradayız. Bende okumak için Çaycuma'dan ayrıldım ama dönenler arasındayım. İyi ki de dönmüşüm. Bugün davetimizi kırmayıp gelen herkese minnet ve şükran borçluyum. Esas olan bu birlikteliği kurumsal hale dönüşmesi ve gelecek kuşaklara da aktarılmasıdır. Bu organizasyonun hem memleketimizin değişik yerlerinde, hem Çaycuma'mızda yaşayan hem de Çaycumalı olmayıp herkesi kucaklayan güzel etkinliklere vesile olmasını istiyorum. Ülkemiz koşullarında yöneticilik yapmak çok zor. Ülkemiz iyiye gitmeli. Biz bu umudu Çaycuma'dan doğru Türkiye'ye haykıralım diyorum" diye konuştu.


"ÇAYCUMA'YA UZAKLARDAN BAKIŞ"


Kaymakam Serkan Keçeli ise duygularını söyle ifade etti; " Cennet ilçelerimizden biri olan Çaycuma'mız için kalbi atan, buralar için yanıp tutuşan insanları Çaycuma'da buluşturan bu etkinlik benim gözümde çok anlamlı. Tahmin ediyorum ki Türkiye'nin her şehri, her ilçesi bu etkinliği yapmak için kendi aralarında çok konuşuyorlardır. Allaha çok şükür Çaycuma'da bu etkinliğin başarı ile yürütmeye başladık. Emeği geçen Belediye Başkanız Bülent Kantarcı ve Savaş Çiloğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çaycuma içinde çok büyük potansiyeli barındıran bir ilçe. Hem doğası ile hem fiziki yapısı, yeşili, mavisi, endüstriyel ve tarımsal potansiyeli ile gerçektenden çok önemli bir yere sahip. Bizler düşen görev bu potansiyeli ne kadar çabuk ortaya koyabileceğimizdir. Ben inşallah Çaycuma'nın bu potansiyele çok daha çabuk ulaşacak temennisini taşıyorum. Çaycuma'dan yetişen nice büyük değerlerimiz var. Birlik olursak, beraber olursak, Türkiye'de de bunu sağlayabilirsek Çaycuma ve Türkiye daha büyük olacaktır. Geçen yıldan daha güzel ve daha büyük olan bu etkinliğimize dışarıdan katılan tüm Çaycumalılara teşekkür ediyorum. Pes etmeden kararlı bir şekilde , festival havasında nice ‘Çaycumalılar Buluşuyor' etkinliğinde tekrar bir arada olmayı temenni diyorum".
Çaycuma yöresi halk oyunları gösterilerinin ardından Çaycumalı Prof. Dr. Erol Köktürk'ün moderatörlüğünde ‘Çaycuma'ya uzaklardan bakış' konulu forum geçekleştirildi.
Forum sırasında Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Çiloğlu'nun çağrısıyla ayağa kalkan katılımcılar, el ele tutuşarak birlik mesajı verdi.

"ÇAYCUMALILIK RUHU"

Organizasyonda emeği geçen Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Çiloğlu ise şunları söyledi; "Çaycumalılık ruhunun ve bilincinin gelişmesi için, Çaycuma'nın daha iyi yerlere getirebilmek için bana göre yapılması gereken en önemli şey bireysel menfaatler çok toplumsal menfaatleri öne çıkarıp Çaycuma ortak paydasında birleşmektir. Bizim göç edenlerimiz genellikle asgari ücretle çalışıyor. Biz istiyoruz ki bu gençlerimiz, buradaki Kaymakam, hakim, savcıları ve değerli büyüklerimizi örnek alsınlar. Buradan ayrılan Çaycumalıları hemşerilerimizi önümüzdeki yıl mezun oldukları okulları ziyaret edip, üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz ile buluşacağız".
Son olarak programa katılamayan başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP ve AK Parti milletvekillerinin mesajları okundu.

Editör: TE Bilisim