Erdemir Kültür Merkezinde ‘Kültür ve Sanatta 50 yıl’ başlığı ile dün akşam düzenlenen konser büyük beğeni topladı.nŞefliğini Hüseyin Yalçın, sunuculuğunu Emine Altay üstlendiği konsere Erdemir İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt, Emekli TRT Türk Halk Müziği Koroları şefi ve Çaycuma Türk Halk Müziği Korosu şefi Ertuğrul Karabulut, Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu ve çok sayıda dinleyici katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan EMF Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümü, Erdemir’in kuruluşunun 58. yıldönümü ve EMF Derneği’nin 50 kuruluş yıldönümünü bir arada kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıkları belirterek şunları söyledi: “Kdz.Ereğli’de Türk Halk Müziği, Sanat müziği, Halkoyunları ve tiyatro hareketlerini canlandırmak, yaymak, kabiliyetli elemanları yetiştirmek üzere 1 mart 1973 yılında kurulan, Vizyonu ve misyonu  kültürel faaliyetlerimizi en iyi şekilde geliştirip, geniş kitlelere yaymak, yöremizin ve ERDEMİR’imizin Kültürel manada var olduğunu göstermek olan derneğimizin, bu yıl 50. Yılını,

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan, Oyak Maden Metalürji’nin ana şirketi ve ülkemizin en değerli sanayi varliklarından  Erdemir’imizin 58 yılını, 

Ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde , verdiği emsalsiz kahramanlık mücadelesinin, eşsiz vatan sevgisinin, vazgeçilmez bağımsızlık iradesinin en güzel ifadesi olan Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamanın gururu ve sevinci içerindeyim.

Zonguldak Türk Sanat Müziğine doydu Zonguldak Türk Sanat Müziğine doydu

50  yıldır alkışlarını bizlerden esirgemeyen siz sanat severler başta olmak üzere derneğimizin kurulmasında emeği geçen, bugünlere kadar gelmesini sağlayan tüm büyüklerime şükranlarımı sunar,Neşet babanın o güzel sözüyle sizleri koromuzla başbaşa bırakıyorum." dedi.
İki bölümden oluşan konserde koro ve solo sanatçıları tarafından toplam 24 türkü seslendirildi. Yaklaşık 2.5 saat süren konser sonunda emek verenlere plaket takdim edildi. 

Konser, toplu hatıra fotoğrafı çekimi sona erdi.

Editör: TE Bilisim