Gazeteci-Şair-Yazar İbrahim Tığ'ın, Kaynak Yayınları arasından çıkan yeni kitabı; "Kiraz Aldım Dikmeden/Devrek Türküleri"yle buluştu.

 

"Devrek Türküleri ve Kültürü" etkinliği, Cumartesi günü, Devrek Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.  Etkinliğe; Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Yargıtay 3'üncü Daire Başkanlığı Hakimi Enis Sivişoğlu, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı H., Hakan Yağız, Devrek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 22. Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şanal, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Uluslararası Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi İkinci Başkanı Halil İbrahim Özcan, Türk Halk Müziğimizin güçlü sesleri; Ali Gürlü, Kıymet Unutma Şenli, şair ve yazarlar; Hüseyin Alemdar ve Döndü Açıkgöz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları ve türkü severler katıldı.

 

   TRT sanatçısı Ali Güllü, Yazar İbrahim Tığ'ın eserinde yer alan şiirleri türkü ile birleştirerek dinleyicilere konser verdi. Devrek ve çevresinde bulunan köylerde yaşanan aşk hikâyelerinin şiire ve türküye dönüştürüldüğü eser, sanatseverler tarafından beğenildi.

    Yazar İbrahim Tığ,  kitabın tanıtımı sonrasında okuyucularına imzalı kitabını hediye etti. Kitapların imzalanması esnasında İbrahim Tığ ile birlikte masaya oturan Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da yazarın Kiraz Aldım Dikmeden" isimli kitabını okuyucuların ve İbrahim Tığ'ın ısrarları üzerine imzaladı.

Editör: TE Bilisim