Her renk bir umut... Bu renklerin anlamı çok... paylaşan: elmastelevizyonu

ZONGULDAK'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Onkolojisi Servisi'nde tedavi gören çocukların 1 yılda yaptığı resim ve ahşap boyamalardan oluşan sergi, hastane girişindeki koridorda açıldı.

Çocuk Onkolojisi Servisi'nde tedavi gören 2 ile 16 yaş arasındaki çocukların 1 yıl içinde yaptığı el sanatı çalışmalar, ahşap boyamalar, yağlı boya ve tuval boya resimleri, 'sevginin renginde kalın' adıyla sergilendi. Çocuk Onkolojisi Servisi'nde öğretmenlik yapan Gülay Karakök'ün hazırladığı serginin açılışına BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç.Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Çocuk Onkolojisi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Nazmiye Yüksek, akademik personel ve tedavi gören çocukların aileleri katıldı. Çocukların emekleriyle ve hayal güçleriyle ortaya çıkan 20 tuval ve çeşitli yağlı boya resimleri ile ahşap boyamaların bulunduğu sergi büyük beğeni topladı.

Başhekim Doç.Dr. Bekir Hakan Bakkal, görevlendirilen öğretmenlerin verdiği eğitimle çocukların tedavi sırasında eğitimlerinden geri kalmadığını söyledi.

Öğretmen Gülay Karakök de onkoloji servisindeki çocukların tedavi sürecinin uzun olduğunu ve onların stresini azaltacak, mutlu edecek aktiviteler yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kısa sürede çok güzel eserler çıktığını anlatan Karakök, "Biz bunları sergilemeye layık bulduk ve sergimizi açtık. Bu motivasyondur. Hala hayatlarının devam ettiğini, bir şeyler üretebildiklerini görmek onlara mutluluk veriyor. Bu bir tedavinin parçası. Daha huzurlu geçirmelerini sağlıyor bu süreci. Çünkü uzun süre hastanede kalıyorlar, belki hiç dışarıya çıkmıyorlar. Bu süreci atlatmak kolay değil. Ağır ilaçlar kullanabiliyorlar. Bu tür aktiviteler onların bu süreci daha kolay atlatmalarına katkıda bulunuyor" dedi.

Hastane girişinde açılan sergi bugün sona erecek.

Editör: TE Bilisim