Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Ormanlı İlkokulundaki öğrenci velileri öğretmenler eşliğinde hayatlarında ilk kez sinema da film izledi. 
"Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Ormanlı İlkokulu Müdürü Hasan Çevik, Ormanlı Belde'sinde yaşayan öğrenci velilerini Ayla Filmine götürdü. Yoğun veli katılımının olduğu projede öğretmenler eşliğinde, veliler hayatlarında ilk kez sinemada film izledi.
Hayatında hiç sinemaya gitmeyen veli gördüklerini söyleyen Ormanlı İlkokulu Müdürü Hasan Çevik, gurur verici bir proje yaptıklarını söyledi. Çevik konuşmasında, " Sosyal ve kültürel anlamda ve Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında velilerimizin sinema filmi izleme etkinliği olsun istedik. Bu filmi izlemelerini önermenin, kırsalda sözde kalacağını bildiğimiz için biletlerini ve araçlarını ayarlayarak gidebilecekleri en uygun şartları hazırlamış olduk. Özellikle Türk sinemasının geldiği nokta itibariyle gurur verici bir film olan Ayla, anne babaların duygusal yönlerine hitap edebileceği ve seyir zevki olan bir sinema filmi olduğu için tercih ettik" dedi.
Sinema filmini izleyen veliler ise duygulandıklarını ifade ederek, bu tarz etkinliklerin devam etmesini istedi.

 

Editör: TE Bilisim