Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Zonguldak Fotoğraf Derneği (ZFD)'nin düzenlemiş olduğu "Bahar Bahar Zonguldak" Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı.

BAKKA ve ZFD, Zonguldak'ın sahip olduğu eşsiz doğal güzelliğin, tabiat varlıklarının, tarihi ve turistik zenginliği ile kültürel değerlerinin ulusal düzeyde farkındalığının artırılması, fotoğraf sanatının geliştirilmesi, fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkiyi geliştirebilmek için yarışmaya katılacak fotoğrafçıları ve yarışmacıları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışma iki kategoriden oluşuyor. Birinci kategori Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF)'nin "Online Yarışmalar" linki üzerinden yüklenen "Zonguldak'ta Doğa" konulu Sayısal Bölüm, ikincisi ise İnstagram üzerinden yüklenen ve yarışmacıların [#]zonguldaktabahar tagi ile katıldıkları "Zonguldak'ta Bahar" konulu bölüm oldu.

Can ÇETİN (AFIAP,  Fotoğraf Sanatçısı, ZFD), Emre İKİZLER (Fotoğraf Sanatçısı, Doç. Marmara Üni. GSF Fotoğraf Bölüm Başkanı), Oktay ÇOLAK (Fotoğraf Sanatçısı, Doç. Marmara Üni. GSF Fotoğraf Bölümü), M. Taner KÜÇÜKÇELEBİ (Fotoğraf Sanatçısı, KEFSAD YK Başkanı) ve Şafak TORTU (EFIAP, Fotoğraf Sanatçısı, ZFD)'dan oluşan yarışma jürisi; Zonguldak'ta Doğa kategorisinde 163 yarışmacının 578 fotoğrafını, Zonguldak'ta Bahar kategorisinde ise 222 yarışmacının 713 fotoğrafını değerlendirdi.

Zonguldak'ta Doğa kategorisinde Sare Kural'ın fotoğrafı birinci olurken, Cem Akın ikinci, Belma Arslan ise üçüncü oldu. Aynı kategoride BAKKA Özel Ödülü'nü Mustafa Sözen, ZFD Özel Ödülü'nü ise Mehmet Çakır kazandı.

Zonguldak'ta Bahar kategorisinde ise, birincilik ödülü Cem Akın'ın fotoğrafına giderken, Emrah Uygun'un fotoğrafı ikinci, Emre Bostanoğlu'nun fotoğrafı da üçüncü oldu. BAKKA Özel Ödülü'nün Cemal Sürücü'ye verildiği yarışmada, ZFD Özel Ödülü'nün sahibi ise Ahmet Turan Kural oldu. Her iki kategoride de 40 fotoğraf sergilemeye layık görüldü.

 

Editör: TE Bilisim