Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında Amfi Tiyatroda düzenlenen Ereğli Belediyesi ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği ile ortaklaşa düzenledikleri en güzel çilekli pasta yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya her yıl Osmanlı çileğini 1 adım daha ileriye taşımak için değişik etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Bugün gerçekleştirdiğimiz çilekli pasta yarışmasındaki amacımız şu. Ereğli'mizin meşhur Osmanlı çileğinin kullanım alanlarından biri de pastacılık sektörü. Biz bu sektörü geliştirmek adına bölge halkımızı bu işin içine katmak için mutfağımızda yapılan pastaları yarıştırmaya karar verdik. Jüri üyelerimiz en iyi pastayı değerlendirecek" dedi

OSMANLI ÇİLEĞİ SADECE İLÇEMİZDE OLUYOR

Başkan Uysal'da konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Göreve geldiğimizden beri Osmanlı Çileğini ülkemizin en önemli değeri olarak kabul ettik. Ve yeteri kadar önemsenmediğini, yeteri kadar hatırlatılmadığını ve yeteri kadar çalışılmadığını üzüntüyle gördük. O günden beri çalışmalarımız belediyede, ayrı dernekte ayrı, tarımda ayrı. Tabi ki devam edecek. Geldiğimiz nokta yeterli değil. Bunu kabul edemeyiz. Çünkü bir tek Osmanlı Çileği ilçemizde oluyor. Aromasıyla, kokusuyla sağlığa kattığı değerlerle son derece önemli bir ürünümüz.

KAYBETTİĞİMİZ ZAMANI KAZANMAMIZ LAZIM

Bugünden sonra bunun için adım adım değil koşarak gitmemiz, lazım. Kaybettiğimiz günleri, ayları, yılları kazanmamız lazım. Gerektiği noktaya çıkartmak için bizler samimiyiz. Her türlü desteği verdik vermeye de hazırız. Bizlerden istenen Osmanlı çileğinin üretiminin artması ve hak ettiği noktalara gelmesi için ne gerekiyorsa dün olduğu gibi bugünde yarında hazır olduğumuzu bilmenizi istedim. Yarışmacıların pastalarını gördüm, herkesin görmesi lazım. Ereğli'deki tüm pastanelerde böyle pastalar olması lazım. Buradaki yarışmacılarımız da bunları üretime çevirirler ve belki de ticaretini yaparlar. " dedi.

15 YARIŞMACININ PASTASINI, 3 KİŞİLİK JURİ SEÇTİ

Yarışmada Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden oluşan 3 kişilik jüri heyeti, yarışmaya katılan bayanların sunumunu ve pastalarını değerlendirdi. 15 yarışmacının katıldığı Osmanlı Çilekli pastaların değerlendirilmesi sonucu dereceye girenlere ödülleri ise şenliklerin üçüncü günü verilecek.

Editör: TE Bilisim