Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) Dünya Madenciler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği, Yönetmenliğini Alican Mansuroğlu'nun yaptığı "Üç Yüz Bir" isimli belgesel filmin gösterimi 6 Aralık 2017 tarihinde GMİS Salonu'nda gerçekleştirildi. 
Belgesel film gösterimine GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticilerinin yanı sıra maden işçileri ve sanatseverler katıldı. Belgesel filmin gösterimine katılan Yönetmen Alican Mansuroğlu'na gösterim sonrasında GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci tarafından bir madenci heykeli hediye edildi. Belgesel film gösteriminin sonunda bir konuşma yapan Yönetmen Alican Mansuroğlu, "Aslında sizlere bilmediğiniz birşeyi göstermedik. Bu acılar sizlerin bildiğiniz acılar. Zonguldak Emeğin Başkenti. Bu filmin Emeğin Başkenti'nde Zonguldaklı madencilerle buluşmasından onur duydum" dedi.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de Mansuroğlu'nu emekleri nedeniyle kutladı ve teşekkür etti. Demirci, "Bu acıları Allah bir daha göstermesin" dedi. 17 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen faciada 301 madencinin hayatını kaybetmesini konu alan belgesel film, Soma'da yaşanan acıları gözler önüne seriyor.

Editör: TE Bilisim