Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından, esnaf arasında birlik ve beraberliğin yanında dayanışmayı öne alan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Çınar, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve kurum müdürleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odasí Başkanı Osman Bahar, BKM Müdürü Abdullah Bakır, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, daire müdürleri, esnaf ve õğrenciler katıldı. Törende kalfalık ve ustalık belgesi kazananlara belgeleri verildi. Okullarda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında öğrencilere ödülleri verildi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ahilik denilince esnaf, esnaf denilince de ahiliğin akla geldiğini söyledi. Ticaret il müdürü İsmail Maden de, Yüzyıllardır birlik ve dayanışma içerisinde günümüze kadar varlığını sürdüren ahilik, geçmişimizin mirası ve geleceğimizin teminatıdır. Bu mirası aynı birlikte dayanışma içerisinde devam ettiren sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlarımızdır' dedi.

Konuşmaların ardından, çıraklıktan ustalığa geçenlere kalfalık ve ustalık belgeleri takdim edildi. Terzi Cahit Köktürk yılın ahisi seçilerek kaftan giydirildi.

Programın ardından Vali Ahmet Çınar'a ‘Ahilik Kaftanı' giydirilecekti ancak Vali Çınar ve Belediye başkanı Muharrem Akdemir tören erken başlayınca tepki göstererek törenden ayrıldılar. Vali Çınar'ın ise makam ziyaretini kabul görmediği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim