15 Temmuz hain darbe girişiminde objektiflere takılan tarihi fotoğrafların sergilendiği açılışa katılım yoğun oldu. Kurdele kesimine: Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Alay Komutanı Gökhan İnan, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız,
İl Müftüsü Rüstem Can, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
“İNSAN HAFIZASI UNUTMAYA MAHKUMDUR”
Serginin ardından açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, “sergiyi gezdik ve tüylerimiz diken diken oldu. İnsan hafızası isyan ile malüldür derler. İnsan hafızası unutmaya mahkûmdur. Bu ülkede şu anda güllük gülüstanlık herkes işinde gücünde normal hayat devam ederken bir anda böyle bir tabloyla yüzleşiyoruz. Arkasından da millet olaya el koyuyor. Seçtiklerine ve sisteme sahip çıkıyor. Vatandaş bir bildiği refleksiyle bu plan bu düzen sahiplerini safdışı bırakıyor. Fotoğraflara baktığımızda aklımıza ne geliyor, hemen komşu ülkelerimiz de bu olaylar hala tekrarlamaya devam ediyor. Demekki neymiş, bizim milletimiz bizim insanımız, bu olaya ağırlığını koymasaydı 253 ferdini şehit vermeseydi, Bizim de ülkemiz şu an bu fotoğrafları yaşamaya devam edecekti.  Burada millet her türlü bedel ödemeye razıdır. Unutmamalıyız ve bir daha bunları yaşamamakz. Şehitlerimizi rahmetli anmalıyız. Buradan en büyük dersi o planı kuranların çıkardığını görüyoruz. Umarız bir daha böyle günleri yaşamayız” dedi.
Editör: TE Bilisim