Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesine bağlı maden ocağında yaşanılan grizu faciasında 41 maden işçisi şehit olurken Türkiye adeta yasa boğuldu.

21. Yüzyılda ülkemizde bu tür faciaların hala yaşanması, alınabilecek önlemlerin zamanında alınmaması ve bunun neticesinde evlere düşen bu ateş herkesin yüreğini yaktı.

Şimdi bu 41 giden canın hesabını kim verecek?

2013 Yılında Kozlu grizu faciasında şehit olan 8 maden işçisinin ölümünden tali kusurlu olarak gösterilen ve ceza alan dönemin TTK Kozlu Müessese Müdürü şimdilerde ise TTK’nın Genel Müdürü olarak görev yapan Kazım Eroğlu mu?

Yoksa, Genel Maden İşçileri Sendikası başkanlık seçimlerini bölgesinde kazanarak binlerce maden şehidinin kanı olan GMİS makam odasında köçek oynatarak zafer sarhoşluğu yaşayan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil mi?

Soruyorum sizlere bu canların hesabını kim verecek?

Kozlu’da ki grizu faciasında 8 maden işçisinin ölümünden tali kusurlu olarak gösterilen Kazım Eroğlu TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nden TTK Genel Müdürlüğüne yükseltilip ceza yerine ödül verilirse bu kazalar daha çok yaşanır!

İşçinin hakkını araması gereken, işçiden yana olması gereken kişiler kaplamış olduğu koltukta biraz daha fazla oturacağım diye binlerce şehit madencinin kanı olan Genel Maden İşçileri Sendikası’nın makam odasında köçek oynatırsa bu kazalar daha çok yaşanır.

TTK’yı denetlemek yerine rahatım bozulmasın diye Genel Maden İşçileri Sendikasının bir şubesine kendi adamını yerleştirmeye çalışan müdürler oldukça bu kazalar çok yaşanır!

Ocağa inmeden inmiş gibi kendine yevmiye yazdıran Sendika başkanları oldukça bu kazalar çok yaşanır!

Daha neyi konuşuyoruz ki?

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, TTK Amasra Müessesesi İşletme Müdürü Cihat Özdemir, Genel müdür yardımcıları, Amasra Müessesi İşletme Müdür yardımcıları ve Genel Maden işçileri Sendikası Genel  Başkanı Hakan Yeşil…

Başka ülkelerde bu olay karşısında birileri çıkar hatası olmasa bile işgal ettiği koltuğun saygınlığına bu tür kazaların yakışmayacağını bildiği için istifa eder.

Şimdi gerçekten bir erdemlik yapıp hak etmediğiniz o koltuktan istifa edin!

Çünkü bu canların gidişinde sizin de payınız var!  

Hayatını kaybeden maden şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ve acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum.

PEKİ AFAD DA CEZA ALACAK MI?

Bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ de oylanan ve toplumda “Sansür Yasası” olarak bilinen basın kanun maddeleri tek tek oylanırken yanlış bilginin haber yapılması ve yayılması konusunda ciddi cezalar geliyor.

Peki bu maddelere bakarsak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer’in de ceza alması gerekmiyor mu?

Devletin resmi kurumu olan AFAD, Bartın’da grizu faciasının yaşandığı gece tüm ülkeyi yanıltmadı mı?

Metan gazından kaynaklanan patlamayı trafo kaynaklı patlama diye haber merkezlerine servis etmedi mi?

Neyi saklayacaktınız?

41 tane maden şehidini mi?

Yoksa onlar için göz yaşı dökenlerin göz yaşlarını mı?

Bir kanun uygulanacaksa herkese eşit uygulanmalı!

Madem yanlış bilginin haber yapılmasına ciddi yaptırımlar getiriyorsunuz o zaman ilk işe devletin resmi kurumuna başkanlık yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer’den başlayabilirsiniz!