Murat Kotra'nın açıklamaları şu şekilde;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, TTK'ya bin kişi alınacağını açıklaması Zonguldak kamuoyu tarafından olumlu karşılanmış, tarafımızdan da aynı şekilde olumlu karşılanmakla birlikte, bunun deprem bölgesinde cansiperane çalışarak hayat kurtaran kahraman madencilerimize devletimizin teşekkür etmesi şeklinde değerlendirilmiştir.

Zonguldak maden işçileri en zor koşullarda hayat kurtarmakta gösterdiği başarıyı, yerin yüzlerce metre altındaki dünyanın en kıymetli taşkömürünü yer altından yer üstüne çıkarmakta da aynı yetenek ve başarıya sahiptir.
Türkiye Taşkömürü Kurumu, şu anda norm kadronun altında eksik kadro ile çalışmakta, bu durum üretim ve işgüvenliği konusunda sorunlar yaşanmasına sebep olmaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanımız 20 Nisan'da Filyos doğalgazının karaya çıkarılması törenine katılmak üzere Zonguldak'a gelecektir.
Bu ziyaret sırasında, yerli ve milli kömür konusundaki hassasiyeti bilinen Sayın Cumhurbaşkanımıza konu iyi anlatıldığı takdirde, açıklanan bin işçiye ek olarak ivedilikle norm kadroya ulaşacak sayıda maden işçisi alınması halinde, yıllık üretimin hızla artması, kömür ithalatına harcanan döviz kaybının önlenmesi ve yeni istihdam olanakları sağlanması ile ilimize ciddi ekonomik ve sosyal fayda sağlanmış olacaktır.
TTK ve özel kömür işletmelerini ilgilendiren bir diğer önemli konu ise EPDK'nın ithal kömüre yüksek ölçüde teşvik sağlayıp, ilimizdeki büyük endüstri ve enerji kuruluşlarının ithal kömüre yönelmesini özendirecek, yerli ve milli kömür işletmelerinin üretim ve pazar olanaklarını yok edecek yanlışlıklarla dolu kararının bir an önce düzeltilmesidir.
Milliyetçi Hareket Partisi'ni temsilen gerek TTK'da istihdam ve üretimin arttırılması, gerek EPDK kararının bir an önce yerli ve milli kömür lehine düzeltilmesi için gerekli çabalarımız devam etmekte ve ısrarla, sabırla takip edilmektedir."

Editör: TE Bilisim