Olay Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi, Özel İnci Kız Öğrenci yurdunda yaşandı. İddiaya göre Okul Müdürü Namık Kemal Mantarlı ve Yurt Sahibi Sakine Dilemek daha önceden anlaştığı ve yurt ücretini aldığı 40 kız öğrenciyi yurdu konaklama yaptık gerekçesiyle yurttan çıkarmak istedi. Kız öğrenciler yurttan çıkmayacaklarını, çıksalar bile vermiş oldukları parayı geri istediklerini yurt sahibi Sakine Dilemek iletince yurdun belli odaları erkek öğrencilere kiralandı. Yine kız öğrencileri yıldırmak için bazı odalara yurdun tadilatında çalışan işçiler yatırılmaya başladı. Gece korkarak yurdu terk eden bazı öğrenciler ise KYK Yurduna sığınarak ailelerine haber verdi. Yurda gelen aileler, Yurt Müdürü Namık Kemal Mantarlı ve Yurt Sahibi Sakine Dilemek ile tartışmaya başladı. Bunun üzerine velilere saldıran yurt sahibi Sakine Dilemek ile veliler birbirine girerken olaya polis müdahale etti. 
Yine Yurt sahibi Sakine Dilemek ile Namık Kemal Mantarlı’nın daha önceden evli oldukları ve anlaşmalı bir şekilde boşandıkları öğrenildi.
Olayla ilgili polis soruşturması sürerken veliler yurt sahibi ve müdüründen şikayetçi oldu!     
“ÖĞRENCİLERE TACİZDE BULUNUYORLAR!”
Haber Merkezimize ulaşan öğrenci velisi Selma Doğan; “İnci Özel Öğrenci Yurdu mağdurlarından bir tanesiyiz. Benim kızım bu yurtta kalıyordu. Yurt müdürü bütün öğrencileri yurttan attı ve üst katta dahil olmak üzere, kızımın odasının karşısına erkek yerleştirdi. Öğrencilere tacizde bulunuyor ve öğrenci yurdunun ismini konaklama merkezi olarak değiştirmiş yaklaşık 1 ay kadar önce. Ne sözleşmemizi veriyor ne de senedimizi veriyor ve şu anda kızımın eşyaları içeride, kızımın eşyalarını dahi vermiyor. Polis memuru arkadaşlar ile biz kızımın eşyalarını almaya çalışıyoruz fakat kızımın eşyalarını bile vermiyor. Hem içeride kalan paramız var 3.500 TL, hem senedimiz var, hem sözleşmemiz var. Hiçbirini alamıyoruz. Aynı zamanda kızlarımız okuldan atıldı yaklaşık 40 tane kız öğrenci. Onun üzerine de kız öğrenci yurdunun ismi el altından değiştirilip, erkek öğrenci ve erkek çalışanlar konaklamaya başlamışlar. Benim kızım ve diğer kızlar gece tuvalete dahi gidemeyecek aşamaya gelmiş. Kızları bıktırma politikasıyla kızları KYK yurduna gönderiyor ve şu anda da polis memuru arkadaşlarla kapının önündeyiz ve yurt müdürü bizim kızımızın eşyalarını dahi vermiyor. Aynı zamanda darp raporumuz var, hastane sevkimiz var. Darp edildik. Burası özel inci kız pansiyonu olarak geçiyordu. Az önce binanın üzerini göstermiştik, tabelada değişmiş. Konaklama merkezi olarak değişmiş ve yıl ortasında, parasını ödediğimiz yurttan bütün kızlar da dahil olmak üzere atılıyor. Ben bu videodan sonra o diğer öğrencilerin ailelerine de ulaşacağım ve toplu bir şikâyette bulunacağız. Ciddi anlamda mağduruz. Bu durum ne Zonguldak’a, ne Zonguldak Çaycuma’ya, ne üniversite olan bir şehre asla yakışacak bir durum değil. Darp edildik, darp raporlarımız da var. Karakola gittik, şikâyette de bulunduk. Hakaretler, küfürler ve benim kız çocuğumun 25 Ocak’ta sınavı olmasına rağmen şu an panik atak geçiriyor sürekli. Polis memurlarıyla şu an dışarıdayız ve olayın çözülmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi!

Editör: TE Bilisim