Büro Memur-Sen, Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası üyeleri bir araya geldi. Bir araya gelen sendika üyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde ortak basın açıklaması yaptı.

Zonguldak SGK platformu Sözcüsü Ahmet Pesen tarafından yapılan ortak basın açıklamasına şunları ifade etti

Yapılan ortak basın açıklaması şu şekilde;

Bir araya gelen sendika üyeleri ellerinde "SGK Çalışanları Haklarını İstiyor!" yazılı pankartla seslerini duyurmayı çalıştı.

Zonguldak SGK platformu Sözcüsü Ahmet Pesen tarafından yapılan ortak basın açıklamasına şunları ifade etti;

"100 Milyon Kişinin Sosyal Güvenlik Yükünü Çeken bizler bugün iş yerimiz önündeyiz.Uzun süredir ülke gündeminde yer bulan ve çalışma hayatında 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren EYT olarak bildiğimiz, Emeklilikte Yaşa Takılan çalışanların bu sorunu reformist bir yaklaşımla çözüme ulaşmıştır. SGK Personeli olarak siyasi iktidardan SGK personelinin talep ve sorunlarının karşılanması adına çağrıda bulunuyoruz. EYT, Sözleşmelilere Kadro, 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi, Maden Şehitleri yakınlarının kamuda istihdamı ve Prim Borçlarının Yapilandırılması sebebiyle tarihinin en yoğun günlerini yaşayan SGK personeli, gecesini gündüzüne katarak mesai harcamakta, yoğun iş yükünün hakkını teslim etmekte ancak alın terinin karşılığını alamamaktayı,. EYT düzenlemesi ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiye en düşük 7 bin 500 TL tutarında maaş bağlanacaktır. SGK tüm bu işlemleri Merkez ve Taşra teşkilatında bulunan yaklaşık 32 bin personel ile yürütülmektedir. 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesinin ciddi bir maliyetinin olmayacağı aşikardır. Bugün burada çağrıda bulunarak; verilen emeğin, dökülen alın terinin ve SGK personelinin hakkının verilmesi için yüksek sesle çağrıda bulunuyoruz. * ikramiye * Sosyal Güvenlik Tazminatı'nın verilmesini, * Ek Ödeme Oranlarının artırılmasını, (Bütün personelimize 3600 ek göstergeninverilmesini.) * Uzmanlık Kadrosunun getirilmesi gibi taleplerimizin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Bu saydığımız taleplerimiz Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla birlikte sığımmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK çalişanlarinin en doğal hakkıdır, bir an önce teslim edilmelidir. SGK personeline "sus payı" niteliğinde verilen "51 TL fazla mesai ücretini" yetersiz buluyoruz. Alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Ağır iş yükü altında ezilen ve alin terinin karşılığiğnı alamayan Sosyal Güvenlik Kurumu personelleri olarak taleplerimizin takipçisi olacağız. Bizler burada sendika şube Başkanları ve Şube yönetimleri olarak konunun sendikalara maal edilmek sizin ortak hareket ederek haklarımızın alınmasında mücadelemizin Sgk Zonguldak Platformu altında eylemlerimize devam edileceğinin bilinmesini istemekteyiz."



 

Editör: TE Bilisim