ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ!
Zonguldak’ta bir dönem medikal işiyle de uğraşan Erim Berberoğlu yargılanmakta olduğu davalarla da adından söz ettirmeyi başarırken, Zonguldak’ta 2007 yılı Şubat ayında bir medikal firmasından ayrılan çalışanın savcılığa şikayetinin ardından sahte kupür, kaşe, rapor ile abartılı ve yanlış faturalarla devletin yaklaşık 10 Milyon TL tutarında dolandırıldığı iddiası ile Zonguldak, Bartın ve Karabük’teki 27 medikal firma, 7 hastane ve onlarca doktorun muayenehanelerine operasyonlar düzenlenmişti.
 Yapılan operasyonların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) 2, Sağlık Bakanlığı’ndan 2 olmak üzere toplam 4 müfettiş tarafından medikal firma, doktor ve hastanelerde soruşturma başlatılmıştı. Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından adı geçen doktorların savunmaları alınırken, SGK müfettişleri tarafından yolsuzluk yapıldığı ileri sürülen x stop, collatamp genta coll, lazer discoctemy gibi bir çok medikal cihaz, kupür, fatura ve belgelerin incelenmesi 15 ayda tamamlanabilmiş, Erim Berberoğlu’na ait firma hastanede ki cihazı tekrar yine aynı hastaneye sattığı iddia edildi. Şeytanın aklına gelmeyecek bu olay Erim Berberoğlu’nun ilk davası da değildi. 
KOZLU BELEDİYESİ MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATILDI! 
Eski Kozlu belediye başkanı Kerim Yılmaz ile yakın dostluk kuran ve bu dostluğun sayesinde Kozlu ilçesinin göbeğinde 16 katlık bina yapımı için izin çıkaran Erim Berberoğlu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, başkan olduktan sonra Kerim Yılmaz döneminde son 5 ay içinde kesilen faturaların incelenmesi sonucu belediyeye müfettiş istemiş ve  16 katlık bina izni 7 kata düşürülmüş ve olay yargıya intikal etmişti.
Yine eski Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz döneminde, Kerim Yılmaz’ın kardeşi üzerinden olmayan binalar belediyeden alacağına karşılık nasıl mahsup yapıldığı ve Kozlu Belediyesi’nin o dönem ne kadar zarara uğratıldığı, intihar eden Sıtkı Velioğlu’na ait çeklerin Erim Berberoğlu’nun nasıl eline geçtiği ise hala merak ediliyor!
ERİM BERBEROĞLU VE MAFYATİK İLİŞKİLERİ 
Ünlü mafya babası Sedat Peker ile Makedonya’da fotoğraf çektirerek sosyal medya hesabında paylaşan Erim Berberoğlu, bu fotoğraf ile kamuoyuna gözdağı vermeye çalışmıştı. Daha önce de mafyatik isimlerle adı anılan Berberoğlu, piyasalara olan borçlarına karşı sözde mafyatik ilişkilerini koz olarak kullandığı iddia edildi.
HER İŞTE YASA DIŞI BİR SORUN!
Zonguldak merkez Terakki Mahallesi viyadük bölgesinde son yaptığı inşaatın ön ve yan cephesinden birer metre kaçak çıkma yapan Erim Zeki Berberoğlu yüzünden binaya iskan alınamadığı, İskan olmadığı için kaçak su kullandığı iddia edilen Erim Apartmanı'na su aboneliği veremeyen Zonguldak Belediyesi kaçak su kullanımına göz yumduğu ve iskansız binaya elektrik aboneliğinin nasıl verildiği ise bilinmiyor. Yaptığı her işte yasa dışı bir sorun çıkan Berberoğlu'nun mağdur ettiği hak sahipleri ise yasal haklarını aradığı öğrenildi
Yine Kerim Yılmaz döneminde Kozlu Belediyesi’ni arpalığa çeviren Erim Berberoğlu, yeğeni üzerinden belediyeden aldığı milyonluk ihalelerle dudak uçuklattığı belirtiliyor.  Kozlu Belediyesi’ne iğneden ipliğe birçok kalemde iş yapan Berberoğlu’nun paravan şirketi ilçeye alınan çöp kutuları işini dahi o dönemde aldığı öğrenildi.
Yine o dönem İddiaya göre Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’a yüklü miktarda borç para temin ettiği Berberoğlu, bunun karşılığında yeğenine ait şirkete belediye kasasından anında para tahsil ettiği ve Kozlu Belediyesi’ni o dönem milyonlarca zarara uğrattığı iddia edildi.

ÇALIŞMAYAN İŞ MAKİNALARINI ÇALIŞMIŞ GİBİ GÖSTERDİ!
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişinin hazırladığı raporda en çok dikkat çeken detay, hayali iş makineleri üzerinden kesilen 12 milyon değerindeki şişirilmiş faturalar olurken, Berberoğlu’nun aile şirketi Ber-Plus üzerinden 24 saat süreyle çalıştığı iddia edilen ancak çalışmadığı belgelenen iş makineleri raporda adı geçen kişilerin hakim karşısına çıktığı öğrenildi. Müfettişlerin o dönemde en güçlü kanıtı ise 24 saat çalışmış gibi gösterilen iş makinelerinin bu süre karşılığında mazot aldıklarına dair faturasının olmayışı oldu.

Editör: TE Bilisim