Anma yazısında şu ifadelere yer verildi;

"Araştırmacı gazeteciliğin duayen ismi gazeteci- yazar Uğur Mumcu’yu, karanlık güçler tarafından katledilişinin 30. yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.
Uğur Mumcu, yolsuzlukların, haksızlıkların, Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı tüm odakların üzerine korkmadan gitti. Yayımladığı araştırma dosyaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla, gerçekleri halka ulaştırdı. Gerçeğin halka iletilmesinden, hakikatlerin bilinmesinden korkanlar ona kıydılar.
Eğer Uğur Mumcu’nun uyarıları dikkate alınmış olunsaydı 15 Temmuz gerici ve Cumhuriyet düşmanı kalkışma yaşanmayacak onca insan yaşamını yitirmeyecekti. 
Uğur Mumcu gazeteci ve yazarlığının yanında, Ülkenin kurucu ilkelerine bağlı katıksız bir Cumhuriyet aydınıydı. Bugün bile onu çok arıyor ve özlüyoruz. 
Bundan 30 yıl önce katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu, 24 Ocak Salı günü saat 17.30’da Maden Mühendisleri Odası Lokali’nde Yapılacak panelde anacağız. “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” konulu panelin moderatörlüğünü Halk TV dış haberler editörü Burak Tatari yapacak. Panele konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Aykut Küçükkaya, Gazeteci- yazar ve Halk TV dış haberler müdürü Mustafa Kemal Erdemol katılacaklar."

Editör: TE Bilisim