Alaplı'ya bağlı Kocaali köyü doğumlu olan Öztürk Mobilya Sahibi Hikmet Öztürk, mobilya imalat mesleğini İstanbul Tuzla İlçesi Aydıntepe’de sürdürüyor. Öztürk, 33 yıllık meslek hayatının en yoğun dönemini yaşadıklarını belirterek, her ay Hollanda’ya iki adet lopster tekne yaptıklarını,çalışmalarının ağırlıklı yurtdışına olduğunu ifade etti. 
Öztürk; “1976 yılında Alaplı doğdum ve İlkokulu bitirdikten sonra 1990 yılında  Tuzla Nuh Sanayi sitesinde yat imalat çırağı olarak bu işe başladım. 6 yıl çıraklık yaptıktan sonra 1996 yılında askere gittim ve askerlik dönüşü Tuzla’da 2007 yılına kadar mesleği kalfa ve usta olarak sürdürdüm. 
Kendi işyerimi aynı yıl açarak Öztürk Mobilya bünyesinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Oğlum Erhan ile birlikte genellikle tekne ve ev mobilyası sektörüne yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Her iki sektörde iş yapıyoruz. Çok şükür iş olarak boşluğumuz yok. Sıkıntımız çalıştırmak için yetişmiş personel bulamıyoruz. 
Genellikle 9.5 metreye kadar tekne yapıyoruz. Çekirdekten yetişme marangozluğumuz var. Her ay Hollanda’ya iki adet lopster tekne yapıyoruz. biz firma olarak teknelerimizin zemin mobilyası olan birmanya tik yapıyoruz. Artık yat işinde sahilde olmaya gerek yok. Yeterki yol güzergahında üst geçit olmasın, dağın tepesinde de yat yapılıyor artık. 1-2 yıl içinde Alaplı’ya dönüş yapıp, mesleğimi memleketimde sürdürmeyi hedefliyorum. Ben kendim imalatçıyım. imalata devam edeceğim. Alaplı’nın bizde yeri her zaman bir başka” dedi.

Editör: TE Bilisim