Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hayrettin Gezer, “Bugün burada sizler aracılığıyla emniyet teşkilatından emekli olmuş polis memuru amir müdür teknisyen bekçi bütün emekli olan kardeşlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Bizim üyelik ücreti zaten çok cüzi miktar senelik iki bardak çay parası ücret”dedi.

Başkan Gezer ayrıca lise ve yüksek okul arasında ücret farkının yükseldiğini ve bunun düzenlemesi gerektiğini ifade etti.

‘Üye ücreti iki bardak çay parası’

Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hayrettin Gezer, “Derneğimizdeki üye kayıtlarımız devam ediyor. 15 gün önce emniyet müdürlüğü personel şubeden emekli olan derneği üyelerimizi davet ettik, listeyi aldık liste ile ilgili işte emekli olan personeli davet ediyoruz. Derneğimize üye olma ile ilgili bilgi veriyoruz. Derneğimizin çalışmaları faaliyetler hakkında kendilerini bildiri bizim derneğimiz malum kamu yararına çalışan sosyal bir dernek. Bu beyanda derneğimizin de fahri üye kayıtlarımız var mı fahri üyelerimizin destekleriyle bütün hızıyla devam ediyor. Bugün burada sizler aracılığıyla emniyet teşkilatından emekli olmuş polis memuru amir müdür teknisyen bekçi bütün emekli olan kardeşlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Bizim üyelik ücreti zaten çok cüzi miktar senelik iki bardak çay parası ücret. Orada bütün arkadaşlarımız verebilecek kapasitede ama biz sivil toplum kuruluşu olarak ne kadar güçlü olursak ne kadar kalabalık olursak o kadar güçlü oluruz”dedi.

‘Lise ve yüksek okul arasında ücret farkı var’

Lise ve yüksek okulda ücret farkının baya yüksek olduğunu ifade eden Başkan Gezer, “
3600 konusuyla ilgili yaklaşık 2,5 senedir mücadele veriyoruz.  Bir ziyarette Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyarette bulunduk. Ziyaretimiz esasında HDP hariç diğer siyasi grup başkanlarına dosyalarımızı sunduk. Dosyaların 3006 yüzü gündeme aldılar fakat şahsen biz memnunuz. Bugün 80 de 90 da emekli olan insanlar o zaman malum  70’te teşkilata giren 95 yıllarında falan emekliliği hak kazanıyor da bunlarda çoğu ortaokul ve lise mezunu üniversite mezunu yok denecek kadar az. Bu vatanı bayrağı bu millete hizmet eden ortaokul ve lise mezunu arkadaşlarımız maalesef bu 3600 konusundan hiçbir şekilde yararlanamadı. Yüksek okul mezunu ile aramızdaki fark 700 TL gibi bir şeydi şu andaki fark 3,5  4 milyar da çıktı.  Yine gündeme aldırmaya çalışacağız. Genel merkezimiz olarak bu konunun takipçisi olcağız. Seçimden önce bir çalışma yaparsa Cumhurbaşkanımız şahsım ve benim gibi Emekliler olarak şükranlarımı sunarım”diye konuştu.

Editör: TE Bilisim