Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Yılın Siyasetçisi” ödülüne layık görüldü.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a ödülünü takdim etti. Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

“Benim için çok anlamlı ve özel bir ödül. Milletvekilliğim süresince araştırmacı, gazeteci Uğur Mumcu’nun metodunu takip ettim. Ve Uğur Mumcu aslında hala aramızda yaşıyor. Ben geceleri çalışırken hala benim en yakın dostum ve çalışma yalnızlığının içindeki en iyi arkadaşım Uğur Mumcu. O nedenle hala aramızda. Onu biz aklımızda ve kalbimizde yaşatıyoruz. Uğur Mumcu, hayatını kaybettiğinde ben bir ortaokul öğrencisiydim. Ve abim ile televizyon izlerken bir altyazı olarak geçmişti. Hemen annem ve babamı yanına koşup, ‘Anne, baba, Uğur Mumcu, hayatını kaybetmiş’ dedik. Annem ve babam, adeta çığlık atarak o duyguyla birlikte reddederek ama bir yandan da ağlayarak Uğur Mumcu’nun Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bizi o yaşımızda hissettirmişti. Ardından kitaplarını okuduk. ‘Sakıncalı Piyade’den başlayarak okudum ve devam ettim. Uğur Mumcu’yu var etmenin en iyi yolunun cesurca yolsuzlukların, usulsüzlüklerin, kamu zararının üzerine gitmek olduğuna karar verdim. Ve bu yolda da dünyayı değiştirmek için CHP’de siyaset yapmak için büyük bir heves ve istekle yola koyuldum. Ben başta bu yolda bu ödülü almamda emeği olan aileme, masal yerine geceleri Sayıştay raporlarını okuyarak uyutmaya çalıştığım 7 aylık kızım Derin’e, sabrı için ve tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umut dolu bir gelecek için çalışmaya devam diyorum.”

Editör: TE Bilisim