Kabine toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Enflasyonu düşürecek tedbirleri alıyoruz" ifadelerini kullandı. Mısır üreticilerine de müjde veren Erdoğan, "Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mısır alım fiyatını destek hariç ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Gaziantep ve Mardin'deki kazalar tüm boyutlarıyla soruşturuluyor. Failler hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Benzer kazaların bir daha yaşanmaması için trafik ve araç güvenliği başta olmak üzere her alanda ihtiyaç duyulan tedbirleri süratle uygulamaya geçireceğiz. Son Kabine toplantımızdan bu yana, ülkemizi ilgilendiren pek çok çalışma gerçekleştirdik. Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküp doğal gaz sevincimizi yeni müjdelerle taçlandıracağımıza inanıyoruz. Eylül ayının ilk haftasında 3 ülkeyi kapsayan Balkan turuna çıkacağım.

AMACIMIZ PUTİN VE ZELENSKİY'İ TÜRKİYE'DE BİR ARAYA GETİRMEK'

Rusya-Ukrayna savaşı tüm insanlığı ilgilendiren sonuçlar doğuran etkileri ile devam ediyor. Türkiye olarak bu savaşın barışla sonuçlanması için her türlü gayreti gösterdiğimize herkes şahittir. Sadece Ukrayna tahılının ülkemiz üzerinden dünyaya gönderilmeye başlanması bile insanlık için kritik bir gelişmedir. Amacımız Putin ve Zelenskiy'i Türkiye'de bir araya getirerek krizi kökten çözmektir.

'BİZİ EN ÇOK ZORLAYAN KONU EKONOMİ'

Son dönemde bizi en çok zorlayan konunun ekonomi olduğu bir gerçektir. Ekonomide köklü bir dönüşümü adım adım hayata geçirdik. Biz milletimize verdiğimiz sözleri nasıl yerine getirebileceğimize bakıyoruz.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Enflasyon rakamlarımızın yüksek seyretmesi üzüntü vericidir. Dikkat edilmesi gereken ekonomi üzerindeki etkisidir. Enflasyonu düşürecek tedbirleri alıyoruz. Ekonomi politikalarımızı kendi çıkarlarımıza göre belirlemeye devam edeceğiz. Türkiye'nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ve cari fazlayı artırmaktır.

'ŞİMDİ GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETME VAKTİ'

20 yılda yaptığımız her yatırımı bugünler için yaptık. Bu yatırımları küresel finans baronlarına daha çok kaynak aktarmak için değil, kendi vatandaşlarımızın geleceğini güçlendirmek için yaptık. Şimdi bu çabaların neticesini alma vakti. Şimdi tüm unsurlarıyla büyük güçlü Türkiye'yi inşa etme vaktidir. Türkiye'nin sıcak para sömürgesi haline dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğiz. Bizim ekonomi modelimizde yatırım yapan, ihracat yapan kazanacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz.

'VATANDAŞLARIMIZI TÜRK LİRASI MEVDUATLARINA DÖNMEYE DAVET EDİYORUM'

Hiç kimsenin, sadece parasının değerinden endişe ederek dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır. Tasarruflarını hala döviz ve altında tutan vatandaşlarımızı buralardaki kazançlarını da garanti altına alan Türk Lirası mevduatlarına dönmeye davet ediyorum. Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi ülkelerine ve dolayısıyla kendi paralarına güvenmeleridir. Hepimiz aynı gemideyiz. Gemi hızla yol alırsa kazanan hepimiz olacağız. Su alarak batarsa hepimiz boğulacağız.

MISIR ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mısır alım fiyatını destek hariç ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacaktır. Mısır alım fiyatının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Otomobil piyasasında oyunları bozacak bazı tedbirleri aldık, yeni tedbirler de alacağız.

KAYNAK KİTAPLAR DA ÜCRETSİZ OLACAK

Vatandaşlarımızdan sabır ve destek istiyoruz. 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 eğitim yılına hazırlıklarımız devam ediyor. Ücretsiz ders kitaplarımızın basımı ve dağıtımı tamamlandı. Bu yıl ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak hazır edeceğiz.

ÜRETİCİLERE MÜJDE

Bir müjde de kırsal kalkınma desteklerinden yararlanan üreticilerimize vererek sözlerimi bitirmek istiyorum. Bilindiği gibi kırsal kalkınma programının 11’inci çağrısı için projeler alınmaya devam ediyor. Programın kalan bütçesinden faydalanacak üretici sayısını artırmak amacıyla destek için gereken puan seviyesini 65’ten 30’a düşürüyoruz. Böylece 4 binin altında kalan desteklenecek proje sayısını 7 bin 714’e, yatırım tutarını da 5 buçuk milyar lirası hibe olmak üzere 10 milyar liraya yükselttik."

Kaynak:Mynet

Editör: TE Bilisim