ADD Çaycuma Şubesi Gazileri ağırlarken CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk'te eşlik etti. Dernek yönetimi Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Muhittin Demirsoy’a gaziler adına hediye takdim etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ünvanı ile Mareşal Rütbesinin 100’ ncü Yıldönümünü de kutlayan ADD Çaycuma Şubesi Başkanı Ela Mantarlı Kurt," Bugün; 1683 yılında başlayan çekilmeyi 238 yıl sonra Sakarya Meydan Muharebesi ile durduran Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de “mareşal” rütbesi ve “Gazi”unvanı verilişinin aynı zamanda 100'üncü yılını kutluyoruz. Böylesine özel bir günde hem Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verilişinin 100'üncü yılını,hem de 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamak için; Muharip Gaziler Derneği Çaycuma temsilciliği ve bölgemizin gazileri ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi dernek binasında bir araya geldik.
Yaşamının tüm yönleriyle örnek insan büyük lider Atatürk,tarihin akışını değiştirmiş,tarihe mührünü vurmuş ve büyük tehlikelere karşı ön görülü tavrı ile tam anlamıyla eşsiz bir lider olmuştur.   Atatürk dünya tarihinin nadiren gördüğü bir dehadır. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, hiçbir mağlup milletin direniş göstermediği zamanda siviller ve askerlerle dünyaya meydan okumuştur.
Onun eşsiz liderliği tartışılmaz, saygı duyulasıdır. TBMM tarafından Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmesinin ardından; "Kazanılan bu başarı, Yüksek Heyetinizin iradesiyle kuvvet bulan ordumuzun iradesi sayesinde, düşman ordusunun iradesinin kırılması suretiyle belirmiştir. Bu sebeple ödüllendirişinizin gerçek muhatabı yine ordumuzdur” sözleriyle milletin meclisine teşekkür etmiş ve büyük kahramanlık unvanı olan ğaziliği ordusu ile paylaşmıştır. Mustafa Kemal, 20 Eylül 1921'de orduya yayımladığı bildiride ise; ''Zaferden dolayı sizin kahramanlıklarınızla, sizin gösterdiğiniz nihayetsiz fedakarlıklar pahasına kazanılan bu büyük muzafferiyetlerin millet tarafından takdirini gösteren bu rütbe ve unvanı, ancak size mal ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftihar sermayesi olarak taşıyacağım” sözleri bu paylaşımını kanıtlamaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz bir lider oluşu ve hayran kalınası liderliğine bir örnek tavır da budur. Laik-demokratik Cumhuriyet rejimini ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna mücadele veren, Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi “Yaşayan anıtlarımız” gazilerimize şükranlarımızı sunuyor; “Önce vatan” diyerek canlarını veren şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyor, Büyük Önder Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin 100. yılını kutluyoruz.Ebedi ve tek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim