6 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Kent Konseyi’nde Başkanlığa daha önce adaylığını açıklayan Mustafa Bilge, seçilmesi durumunda Kent Konseyi’nin yapacağı çalışmalara ve bu süreçte karşılaştığı sorunlarla ilgili düşüncelerini paylaşan basın açıklaması yaptı.Bilge; Kent konseyi seçimleri yaklaşırken bazı açıklamalarda bulunmak istiyorum. 
Öncelikle tüzel kuruluşları gezerken yaşadığım deneyimleri paylaşmak istiyorum. Bazı siyasi partiler, odalar, dernekler, vakıflar ve kulüpler seçimlerden habersiz, bazı kuruluşlar ise hiç duymamış. İletişim eksikliği had safhada. 
Bazı kuruluşlar tepkili ve çalışmalardan hiç memnun değil. Az da olsa memnun olanlar da var. 
Beklentiler yüksek ama kent konseyinin yaptırım gücünü bilmeyenler çok fazla. Kent konseyinin gönüllü ve tavsiye niteliğinde bir kuruluş olduğunu anlatmak durumunda kaldım, bu sebepten de bir amme hizmeti gördüm diyebilirim.
 En önemli projem şehirde bir kültür merkezi olması yönünde gerekli kurumları harekete geçirmek olacak. 
Şehirde, şu anda muamma olan bir kültür merkezi var. O bile yetersizken, bir de hizmet dışı kalması söz konusu. Şehirde konser ve tiyatro salonu yok ve buna acil çözüm bulunması gerekiyor. Şehir için yüzümüzü çok fazlası ile güldürebilecek projeler de var tabiki. Örneğin; Zonguldak Kömür Jeoparkı, turistik tabelaların kavşaklara koyulması. -Şehrimiz kültürel miraslar açısından çok zengin bir kent.- Filyos Tios antik kenti, Gökgöl Mağarası, Harmankaya Şelaleleri, Maden Müzesi, Cehennem Ağzı Mağaraları, 4112 yıllık Porsuk Ağacı ve Üzülmez Kültür Vadisi bunlardan bazıları... Bunları jeosit, biyosit, kültürel ve endüstriyel miraslar olarak da ifade edebiliriz. Kent Konseyi olarak, biz her koşulda Jeopark projesini destekliyoruz. Doğa ve çevre, kadın hakları, yaşlılar, çocuklar, gençler, sosyal ve kültürel konular da hassasiyetlerimiz arasında. Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini ön planda tutmak, önceliklerimiz arasında olacaktır”diye ifade etti.

Belediye Meclis Üyesi hayatını kaybetti Belediye Meclis Üyesi hayatını kaybetti

Editör: TE Bilisim