Bayraktar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Gençlerimiz maalesef ülkemizde yeterince resmi yurt binası bulunmaması sebebiyle tarikat ve cemaat yurtlarına itilmekte ve bir sürü güçlüklerle karşı karşıya kalmaktadır. Yıllardır yaşanan bu soruna göz yuman iktidar çözüm üretmekte geç kalmıştır. Sınavla giriş yapılan proje okullarıyla (lise) üniversiteye yerleşen öğrencilerimizin bu sorunlarına göz yummak ve umursamaz tavır sergilemek doğru değildir. Bu konuda çözüm odaklı yaklaşım biçimi sergilemek geleceğimiz olan gençlerimiz adına uygulanacak en büyük yatırım olacaktır.

Eğitim-İş sendikası olarak gençlerimizin bu önemli sorununa ülke geneli olarak eğilim gösterilmesini ve gençlerimizin tarikat ve cemaat yurtlarına terk edilmesinin önüne geçilmesini son derece hayati buluyor ve önemsiyoruz. Yetkililerden ülke genelinde bu soruna çare olacak yatırımların yerine getirilmesini, lise ve üniversiteye yerleşen öğrencilerin sayısı kadar kontenjana karşılık gelecek yeni yurt binalarının yapılmasını arzuluyoruz.

Bu sorunun çözülmesi için tarikat ve cemaat yurtlarında geçmişte yaşanan ve halihazırda yaşanmakta olan sorunlardan (taciz, tecavüz) ders çıkarmak, ülkemizin geleceğini düşünen her bireyin vazifesi olmalıdır. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin hayatını karartmamak adına bu hayati soruna iktidarın çare olmasını son derece elzem buluyoruz."

Editör: TE Bilisim