Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil,”Tüm arama çalışmalarına katılan bütün vatandaşlarımız teşekkür ediyorum. Devamında da şuanda 800 arkadaşımızın hazırlığı yapılıyor. Onlarda yola çıkacak. 3200 madenci kardeşimiz arama kurtarma çalışmalarına aktif bir şekilde katılacak”dedi.

Başkan Yeşil ayrıca kendilerininde arama çalışmalarına katılmak üzere bugün yola çıkacağını belirterek, "Bugün depremin yaşandığı itibaren üçüncü günümüz. Zaman azalıyor. Yardıma ihtiyacı olan çok insan var. Ülkemizin başı sağolsun. Zor bir dönemden geçiyoruz. Birlik beraberlik olan dönemlerin en başında bu geliyor. Ülke olarak bir birimize destek vermemiz gerekiyor. Bizde bu anlamda tecrübemi dolayısıyla Madenciler olarak bölgeye gittik. Parça parça bölgeye nakillerimiz oldu. Dün itibariyle sahada 1801 arkadaşımız aktif olarak görev yapıyor. Hepsi tahlisiye eğitimi almış madenci kardeşlerimiz. Yerinde altında mücadele ederken bir çok tecrübe edindiler. Arama kurtarma çalışmaları etkili. Yetkili. Devamında bugün itibariyle gece saat 3 buçuk itibariyle toparlanma oldu. 625 arkadaşımız tekrar sahaya gönderildi. Şuanda toplamda 3476 arkadaşımız arama kurtarma çalışmalarına başladı. Şuanda çok sayıda vatandaşımızı en kaz altından çıkardılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm arama çalışmalarına katılan bütün vatandaşlarımız teşekkür ediyorum. Devamında da şuanda 800 arkadaşımızın hazırlığı yapılıyor. Onlarda yola çıkacak. 3200 madenci kardeşimiz arama kurtarma çalışmalarına aktif bir şekilde katılacak. Zor bir dönem ulaşılmayan çok bina var/ çok geniş bir alan. Emsali görülmemiş çok büyük bir deprem yaşadık. Ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. 10 tane büyük İl ve köyleri derken büyük bir yıkım ayrı ayrı deprem. Tabi vatandaşlarımızın mağdur olduğu bir deprem. İnşallah daha fazla arkadaşımızı kurtarmak nasip olur. “

‘Bizlerde destek için yola çıkıyoruz’

Kendilerininde çalışmalara katılacağını ifade eden Başkan Yeşil, “Bizlerde arama kurtarma çalışmalarına destek vermek ve madencilerimize moral vermek amacıyla bölgeye intikal edeceğiz. Rabbim inşallah böyle acıları bir daha bize yaşatmaz. Zor bir dönemden geçiyoruz herkesin bir birine sahip çıkması gerek”dedi. 

‘Kaç can kurtardıklarını resmî olarak bilmiyorum’

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS)Başkanı Hakan Yeşil, kaç Can kurtardıklarını bilmediklerini söyleyerek, “Şuanda resmî bir rakam açıklama yapamıyorum. Çok dağınık bir bölge. Arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar an ve an kendileri ile iletişim halindeyiz. Hem canlı hem cansız çıkartırken, görüntüleri var. Toparlarız en sonunda da bunları size bilgi olarak aktarırız. Temennimiz daha fazla insanı en kaz altından sağ olarak çıkartmaları”diye konuştu. 

‘Bütün madencilerimiz tecrübeli ve deneyimli’

Bütün madencilerin gönüllü olarak gitmek istediklerini ifade eden Başkan Yeşil, “Madenci arkadaşlarımız olayın olduğu ilk andan itibaren bizlerin telefonları durmadı. Bölgeye gitmek istediklerini gönüllü oldukları beyan ettikler. Zaten kurumumuzun yetkililer de zor bir dönemde bölgeye gitmek için an ve an hazır bekletip hemen çalışmalara başladılar. Devamında da 500 adet tam donanımlı tahsiliye ekibi mevcut. Bunların yanında stratejik eğitim alan madenci arkadaşlarımızda gönüllü olarak gitmek istediler. Tabi bütün madencilerimiz tecrübeli ve deneyimli. Bölgede bütün madencilerimiz hayat kurtarma mücadelesinin içerisindeler. “

Editör: TE Bilisim