Zonguldak’ta trafik sorunun çözümü olarak gösterilen Mithatpaşa tünellerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Öte yandan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı Mithatpaşa tünelleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgileri Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a veriyor. Son olarak Başkan Avcı tünellerde ki gelinen noktayı sosyal medya hesabından paylaşarak halkın beğenisine sundu.

İşte Muammer Avcının o paylaşımı;

UZUNKUM MEVKİİNDEKİ T-0 TÜNELLERİNDE ZORLU, SERT ZEMİNE RAĞMEN AÇILMADIK ALAN 15 METRE

T-0 TÜNELLERİ

İkinci makas mevkiinden başlayıp, Kilimli ilçemize bağlanacak olan,içerisinde 4 sıralı tünehlin, 8 tüpün bulunduğu, “Tüneller ve Kilimli sahil yolu projesi” nin en sert zemine sahip, en zorlu son etabı olan T-0 sağ-sol tüplerinde sona doğru yaklaşıldı.

Bilindiği gibi Zonguldak-Kilimli istikametine doğru, Uzunkum mevkiinde T-0 sağ tüpün uzunluğu 206 m. ve yine T-0 sol tüpün uzunluğu 192 m.dir. Bugün itibari ile T-0 sağ tüpte açılacak kısım 29 metreye, T-0 sol tüpte ise 15 metre seviyelerine gelmiş durumdadır. Tünellerin, mevcut demiryolu raylarının alt kısmına denk gelen bölüm için, önümüzdeki hafta içerisinde dışarıdan özel bir ekip gelip, çelik bağlama ve güçlü aparatlarla imalatını gerçekleştirecektir.

Diğer yandan T-0 tünelleri ile T-1 tünelleri arasında yapılan Uzunkum farklı seviyeli köprülü kavşağın elevasyon ayak çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış olup, köprü kirişlerinin yerleştirilme işlemleri devam etmektedir.

T-1 TÜNELLERİ

T-1 Tünelleri 440 m. ve 400 m. uzunluklarında olup, tünel içi nihai tavan betonlama, menfez ve drenaj boru işlemleri tamamlanmış durumdadır. Yine T-1 tünelleri ile T-2 tünelleri arası menfez, drenaj boru çalışmaları devam etmektedir.

T-2 TÜNELLERİ

T-2 tünellerinin 1540 metrelik sağ tüpünde nihai üst yarım küre betonlama işlemleri tamamlandı. 1564 metrelik Sol tüpünde ise, nihai beton kaplama işlemleri devam ediyor. Bu çalışmaların yanında her iki tüpte 2 şer adet olmak üzere toplam 4 adet, 40 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde sığınma cepleri çalışmaları ve yine her iki tüpü 2 ayrınoktalardan birbirine bağlayacak 20 şer metrelik acil araç geçişleri ve desadece yayalar için acil geçiş çalışmaları devam etmektedir. Burada toplamda 3145 metrelik nihai betonlama çalışmalarının, 2984 metrelik kısmı bitmiş durumda olup, 160 metrelik kısmın imalatı planlandığı hız ve zamanlama ile devam etmektedir.

İKİNCİ MAKAS K-1 KAVŞAĞI

K-1 Farklı seviyeli köprülü kavşakta ayak yapım çalışmaları,tüm hızı ile devam etmekte olup, tamamlanan ayakların üzerine kirişlerin yerleştirilme işlemleri devam ediyor.

Son olarak yüklenici firma, tüm bu faaliyetlerini 31.12.2021 tarihine kadar tamamlayıp ikinci makas, Kilimli geçişini trafiğe açma hedefinde bir sapma olmadığını yineledi ve çalışmalarının programladıkları hızda devam ettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim