21 Mart tarihinde yayınlanan genelge ile restoranların sadece paket servis yapmasına imkan tanınmıştı. Kafe restoran ve lokantalara müşteri kabul edilmiyordu. 100 bine yakın restoran faaliyetlerine ara vermişti. 27 Mayıs tarihi itibariyle yeniden işletmelerin kapıları müşterilere açılacaktır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletmelerin hijyen koşullarını sağlayıp sağlamadıkları denetlenerek şartların sağlanması halinde işletmelere sertifika verilecektir.

Restoranlar açılsa da masalarda tek kullanımlık peçete, tuzluk, biberlik, kürdan gibi ürünler bulunacaktır. Masalar arasında en az bir buçuk metre mesafe konulup , sandalyeler arasında da 60 cm bulunacaktır. Masa ve sandalyeler ile yemekte kullanılan ekipmanların tamamı dezenfekte edildikten sonra yeni müşteri kabul edilecektir.

Restoranların müşteri kabul salonlarında uygulanan disiplinin çok daha fazlası mutfaklarda da yer alacak. Mutfaklara girdi- çıktı, mal kabul gibi işlemler sırasında da önlemler alınacaktır. Personeller koruyucu kıyafet giyecek ve ateşleri ölçülecek.

Söz konusu normalleşme sürecinin Ramazan ayının sonunda başlaması bekleniyor. İlk aşamanın 4 ile 26 Mayıs arasında başlamasının ardından ikinci aşamanın 27 Mayıs ile 31 Ağustos arasında olması hedefleniyor. Diğer aşamalarında 1 Eylül 31 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim